Replica iubitului lui Cami, care a declanșat reacția violentă a jandarmilor. Ce le-a spus Mihai

Data actualizării: Data publicării:
Untitled
Foto: captura Facebook / Vice

Imaginile cu tânăra care înfruntă mai mulți jandarmi la protestul diasporei au devenit virale. La o săptămână după mitingul antiguvernamental, Cami a povestit pentru Vice România de la ce a pornit totul și ce a vorbit cu unul dintre jandarmi.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Citiţi şi: Dezinformare de stat. Cum s-a dat cu gaze în relaţia cu partenerii strategici

Tânăra de 34 de ani a intervenit ca să-l scoată pe iubitul său de sub bastoanele jandarmilor, în timp ce a fost trântit la pământ. De la ce a pornit? Mihai, în vârstă de 28 de ani, a spus că le-a transmis jandarmilor că stau degeaba acolo, iar aceștia l-au pus la pământ.

„În timp ce mergeam pe Titulescu, stăteau în stradă. Le-a zis Mihai ceva de genul „stați degeaba, că nu vine nimeni pe-aici”. Atunci au venit, ne-au separat imediat, iar pe el l-au pus pe jos. Pe mine mă țineau în mijloc și nu reușeam să trec și să văd ce se întâmplă. Apoi s-a întâmplat ce s-a văzut. (...) Și în momentul în care am trecut pe lângă ultimul jandarm, și-a băgat cumva umărul în calea mea. A fost ca un mini-placaj, mascat de un pas înainte, iar eu m-am împiedicat de el. (...) Nu ne-au urmărit. Dar unul m-a făcut slabă sau ceva de genul, altul a zis că sunt frustrată. Am râs, după ce ne-am îndepărtat. Mi s-au părut cu toții atât de proști și fără o reacție coerentă”, a povestit Cami.

Interesant este și dialogul pe care Cami susține că l-a avut cu jandarmii, când a ajuns la protest. „Cam pe la 7-8”, spune tânăra.

„Primul lucru ciudat a fost că ne-a oprit un polițist și ne-a zis că nu avem voie să trecem. L-am întrebat de ce. A zis că e pentru siguranța noastră. „OK, dar e un protest pașnic. Ce e așa nesigur?”, îl întreb. „Ce va urma”, a fost replica. Când am ajuns în piață, erau deja gaze. Fiecare fugea care-ncotro și striga huooo”, își amintește Cami.

Ei au mai spus că nu vor să depună plângere, doar și-au cumpărat medicamente pentru gazul inhalat în Piața Victoriei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri