Reportaj: Cum a fost la BIAS 2018

Data publicării:
bias 2018_fortele aeriene romane

A fost spectacol pe cerul Capitalei. Peste 150 de aeronave au participat la Bucharest International Air Show. Startul a fost dat de către aeronave F-16 din dotarea Forţelor Aeriene Române. Au urmat demonstraţii ale piloţilor din 11 ţări. Unul dintre cele mai aşteptate momente a fost show-ul celor de la Turkish Stars, formaţie care zboară cu opt avioane de luptă Supersonice.

Forţele Aeriene Române au făcut spectacol şi în acest an. De la manşă, totul este şi mai palpitant, povestesc piloţii, care recunosc că este nevoie de multe exersări pentru astfel de manevre.

Călin Ştefan Pop, căpitan comandor: „Apar şi emoţii , pentru că nu este un zbor obişnuit, când vezi atâta popor care te priveşte. Sunt zboruri speciale, care presupun acrobaţii şi înaltă acrobaţie la joasă şi foarte joasă înălţime, orice greşeală te poate pune în imposibilitatea de a rezolva situaţia apărută.”

Unul dintre cele mai aşteptate momente a fost show-ul celor de la Turkish Stars.

Valentin Iordache, organizator BIAS: „Ediţia a 10-a a Bucharest Air Show este dedicată Centenarului Marii Uniri. BIAS a crescut de la an la an. Anul acesta avem foarte mulţi spectatori veniţi din străinătate.”

Mai bine de 40.000 de spectatori au asistat la show.

- Mi-a plăcut foarte mult cum s-au intersectat ele acolo la milimetru şi spectacolul de culori.

- Cei mici sunt încântaţi, pentru prima dată când vin şi sunt lucruri frumoase pe care ei le văd.

Emoţii intense s-au resimţit şi la sol. Unul dintre tehnicienii Forţelor Aeriene Române şi-a cerut în căsătorie partenera, în aplauzele publicului.

- A zis "da".

- Da!

- Dacă nu ţi-ai luat palme înseamnă că a fost "da".

La final, oamenii au mai avut parte de o surpriză. O serie de efecte pirotehnice şi un foc de artificii au încheiat show-ul aviatic din acest an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri