Reprezentant al părinților: În cazul unei contaminări, școlile și directorii ar putea fi dați în judecată de familiile copiilor

Data publicării:
Elevi pe holul școlii
O nouă materie opțională, introdusă în învățământul preuniversitar. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Părinții au păreri diferite în privința trimiterii copiilor la școală din 14 septembrie, dar este nevoie de un compromis în acest sens, a declarat la Digi24 Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți. El a atras atenția că s-ar putea ajunge la situația în care, în eventualitatea unor contaminări, școlile și directorii să fie dați în judecată de părinți.

"Unii părinți sunt de acord, alții nu. Mereu vor fi discuții.

Sper ca Ministerul Educației să nu renunțe la contractul între familie și școală, sunt familii care nu vor să își trimită copiii la școală, care nu vor riscuri. Trebuie să dai posibilitatea familiei să decidă dacă își trimite copilul la școală.

E nevoie de un compromis și de solidaritate. Germania a obligat părinții să își trimită copiii la școală. Nu știu dacă acest cod verde va obliga și la noi și va exclude acest contract. Dacă da, în eventualitatea unor contaminări, colile și directorii ar putea fi dați în judecată de familii și nu ne dorim asta.

Faptul că școala îndeplinește condițiile igienico-sanitare nu înseamnă că se exclude riscul de infectare. Copilul merge cu mijloacele de transport în comun, interacționează în afara școlii. Nu se garantează că copilul va fi protejat", a spus Iulian Cristache.

Anul școlar 2020 - 2021 începe în 14 septembrie, fiind luate în calcul trei scenarii - roșu, galben și verde - în funcție de situația epidemiologică.

Redactare Georgiana Marina

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri