Restaurantele și zonele de food-court din mall-uri au fost aproape pustii în București. Pot intra doar clienții cu certificat verde

Data publicării:
certificat verde verificat la restaurant
În Capitală, certificatul verde este obligatoriu în interior, în restaurante și la spectacole. Inquam Photos / George Călin

Restaurantele din București nu au mai fost la fel de aglomerate, sâmbătă, având în vedere că mai pot primi doar clienți care pot face dovada vaccinului, a unui test negativ sau a trecerii prin boală.

În Capitală, certificatul verde este obligatoriu în interior, în restaurante și la spectacole. 

În centrele comerciale, zonele de servire ale restaurantelor și ale cafenelelor au fost mult mai bine delimitate, astfel încât să aibă acces doar cei care s-au vaccinat, au un test covid negativ sau sunt trecuți prin boală.

"Am vaccinul, certificatul verde, mi-am scanat telefonul. Poate dacă mai multă lume ar face acest pas, să se vaccineze, am scăpa de toată mascarada asta, să îi zic așa, mai repede", spune un tânăr.

"Am certificatul verde din vară. Nu văd nimic discriminatoriu, așa mi se pare normal", afirmă altul.

Certificatul verde nu este cerut în momentul în care este comandată mâncarea. Majoritatea clienților iau produsele la pachet.

Restaurantele au devenit aproape pustii în prima zi de certificat verde în București.

Ninel Dănilă, patron de restaurant: "Se simte și în încasări și la numărul de persoane care ne trec pragul. Clienții nu sunt obișnuiți cu această procedură. În mare parte nu știu. O parte refuză să prezinte certificatul. Am întâlnit situații în care erau grupuri mai mari de 7-8 persoane. Șase au prezentat certificat, o persoană nu avea. A fost destul de dificil, le-am spus că nu se poate să rămână în interior. Unii au ales să rămână și alții au plecat".

Certificatul de vaccinare este obligatoriu și pentru accesul în săli de spectacol și concerte, la cinematografe, în săli de sport și pentru participarea la conferințe.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri