Restricțiile privind salarizarea minimă a muncitorilor străini, eliminate

Data publicării:
muncitori vietnamezi

Ministerele de Finanțe și Fondurilor Europene doresc eliminarea restricției de angajare a străinilor în România cu cel puțin salariul mediu brut pe economie. O astfel de cerință nu există în UE, susține un secretar de stat din Ministerul Fondurilor Europene.

Legislaţia privind angajarea străinilor ar putea fi modificată, iar obligaţia plăţii la salariul mediu brut ar putea fi eliminată, a declarat, joi, Dan-Octav Paxino, secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene, informează Agerpres.ro.

'Având în vedere că, în perioada actuală, trecem printr-un deficit major în ceea ce priveşte forţa de muncă se lucrează, chiar ieri am avut o întrevedere şi cu domnul ministrul al Finanţelor, domnul Teodorovici, şi în principal suntem preocupaţi pentru a dezvolta şi găsi modalitatea cea mai eficientă ca România să modifice, să amendeze, legislaţia actuală care permite aducerea de forţă de muncă din străinătate, deci a muncitorilor, dar prin legislaţia noastră suntem obligaţi să îi plătim la salariul mediu brut pe economie', a spus Dan-Octav Paxino, la conferinţa Instrumente europene financiare şi non-financiare pentru mediul de afaceri din România, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a României şi Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Potrivit acestuia, în celelalte state membre ale Uniunii Europene nu există această restricţie sau autolimitare.

Întrebat ce presupune amendarea legislaţiei, Dan-Octav Paxino a declarat pentru Agerpres că se doreşte eliminarea obligativităţii de a remunera angajaţii din străinătate cu cel puţin salariul mediu brut pe economie. De asemenea, acesta a menţionat că măsura va fi anunţată în viitorul apropriat de Ministerul Finanţelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri