Rețeaua NetCity. De ce încă avem cabluri pe stâlpi

Data actualizării: Data publicării:
netcity

Asociația Interlan, un ONG care reprezintă interesele a 30 de mici furnizori de servicii de telecomunicații din România,  cere ANCOM să stabilească responsabili şi sancţiuni pentru un acces nediscriminatoriu la reţeaua administrată de NetCity București.

Sursa foto: Hotnews.ro

Furnizorii mici şi mijlocii de internet au cerut în această lună Arbitrului telecom (ANCOM) să emită, potrivit obligaţiilor legale, decizia privind responsabilii şi sancţiunile în cazul neimplementarii modificărilor contractuale a condiţiilor de acces a furnizorilor de internet la reţeaua NetCity, potrivit Hotnews.ro.

În luna mai 2013, arbitrul telecom a emis un aviz conform cu privire la NetCity, în care atenţiona asupra neregulilor contractuale de acces la reteua NetCity şi cerea modificarea acestora, aviz contestat ulterior în instanţă de NetCity şi de Primăria Bucureşti. Anul trecut, şi Concurenţa a deschis o investigaţie împotriva NetCity Telecom privind un posibil abuz de poziţie dominantă.

Investiţiile în reţeaua NetCity au fost oprite în vara anului 2013, în urmă avizului prin care ANCOM cerea modificarea neregulilor contractuale.

Curtea de Apel Bucureşti a respins la data de 26 septembrie 2013 pe motiv că sunt neîntemeiate cererile Primăriei Bucureşti şi ale NetCity Telecom de a suspenda şi anula avizul dat de autoritatea de reglementare în comunicaţii (ANCOM) asupra proiectului NetCity, care a cerut implementarea unor măsuri pentru a îndepărta cerinţele discriminatorii din prezent.

În luna august 2013, oficialii NetCity Telecom au declarat pentru HotNews.ro ca investiţiile în infrastructura Netcity au fost oprite până la finalizarea în justiţie a acestui proces.

De asemenea, Consiliul Concurenţei a deschis anul trecut o investigaţie împotriva Netcity Telecom pentru un posibil abuz de poziţie dominantă, dar abia după ce a fost obligat în instanţă să facă acest lucru.

NetCity Telecom a fost cumpărată anul trecut de la grupul UTI (deținut de Tiberiu Urdăreanu) de către Direct One, companie controlată de antreprenorii români Teofil Mureşan şi Simion Mureşan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri