Revelion neautorizat ISU în cluburi din București

Data publicării:
isu

Revelion în cluburi fără autorizaţie ISU! Doar opt astfel de locaţii, din peste 100 din Bucureşti, au autorizaţie de funcţionare din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Asta înseamnă mai puţin de 10%. Numai luna trecută, au fost date amenzi în valoare de 160 de mii de lei pentru neregulile găsite.

Cele mai multe cluburi fără autorizaţie de funcţionare, din Bucuresti, sunt în Centrul Vechi. Cu toate acestea, mai toate vor avea uşile deschise de Revelion.

Tragicele evenimente din ultimii ani nu i-au determinat pe patronii cluburilor să îşi dobândească autorizaţia de funcţionare în caz de incendiu. Ei organizează în continuare evenimente, la preţuri foarte piperate.

Managerul unui club: La o masă, consumaţia minimă este de 1.000 de euro sau 1.500. Pe lângă masă, intrarea este 300 de lei.

Cu toate acestea, niciun manager de club nu poate dovedi sau garanta că are autorizație.

Managerul unui club: Odată ce funcţionăm, vă daţi seama că suntem în regulă. Nu pot să vă dau date şi nici nu e OK să vă dau date. Eu vă spun că sunt autorizat, dar vreţi să spun data de când sunt autorizat. Sunteţi de la primărie?

Cei mai mulţi evită să dea informaţiile prin telefon.

Managerul unui club: Dacă mă întrebaţi detalii, când, din ce dată, cine m-a autorizat... Astea nu pot să vi le dau. Sunt detalii private.

Luna trecută au fost controlate 76 de locaţii. În toate au fost găsite probleme.

Adrian Marin, purtător de cuvânt ISU București: Au fost aplicate și sancțiuni contravenționale sub formă de amendă. Cuantumul amenzilor a depășit 160.000 de lei. Principalele deficiențe constatate pe timpul controlului au constat în lipsa de securitate la incendiu, improvizaţii la instalațiile electrice și neasigurarea și neverificarea instalațiilor de detecție, semnalizare și stingere.

Controalele vor continua până la sfârşitul lunii decembrie. Aproape 300 de avertismente au fost date în luna noiembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri