Revoltă la Colegiul "Gh. Şincai" după ce primarul D. Băluţă a impus să aprobe el toate achiziţiile

Data actualizării: Data publicării:
colegiul gheorghe sincai

Profesorii unui colegiu renumit din Bucureşti ameninţă că intră în grevă în sprijinul directorului care vrea să demisioneze, în semn de protest faţă de o condiţie pusă de primarul sectorului 4 în contractul de finanţare. O clauză spune că orice achiziţie care va fi făcută la Liceul Gheorghe Şincai trebuie să aibă aprobarea edilului. În vreme ce conducerea colegiului se teme că va fi obligată să lucreze doar cu furnizorii preferaţi ai primăriei, primarul spune că nu vrea decât ca unităţile de învăţământ să cumpere la acelaşi preţ cele necesare.

Silvia Muşătoiu refuză de doi ani, de când este directoare la Colegiului "Gheorghe Şincai", să semneze contractul administrativ - financiar pe care fiecare scoală trebuie să îl semneze cu primăria de care aparţine.

Silvia Mușătoiu, director al Colegiului Naţional "Gheorghe Şincai": „E nefiresc ca un director de şcoală, care ştie ce nevoi are pentru şcoala respectivă, să ceara aprobarea primarului pentru cumpărarea unui pix sau a unui top de hârtie”.

Până acum, liceul unde învaţă o mie de elevi a primit bani, dar de anul acesta primăria obligă directorii de şcoli să îl informeze pe primarul sectorului 4 ce vrea să cumpere.

Daniel Băluţă - primarul Sectorului 4: „Este un drept legitim, cel care finanţează, un drept de control pe care-l are asupra modului in care sunt cheltuiţi banii”.

Silvia Mușatoiu, director al Colegiului Naţional "Gheorghe Şincai": „Dacă se va ajunge la nefinanţarea şcolii, atunci da, mă gândesc la demisie. Nu voi pune şcoala în pericol pentru că un primar se gândeşte că ar fi orgoliul personal al unui director”.

Profesorii Colegiului au trimis o scrisoare deschisă Ministerului Educaţiei şi Inspectoratului Şcolar, în care spun că sunt gata să intre în grevă generală.

Alexandra Chirea, profesor: „Am decis să luăm atitudine în momentul în care dna directoare ne-a anunţat că a primit o înştiinţare de la ISMB cum că ni se va tăia finanţarea. Trebuie să fim un exemplu pentru elevi, să le arătăm că în faţa nedreptăţii trebuie să iei atitudine”.

Părinţii au trimis şi ei plângeri la ministerul Educaţiei şi la inspectoratul şcolar, iar situaţia pare să se fi rezolvat după intervenţia Ecaterinei Andronescu.

Ecaterina Andronescu - ministrul Educaţiei: „Mă intereează ca un liceu de talia Colegiului "Gheorghe Şincai" să nu suporte consecinţele la capitolul finanţare. Primarul m-a asigurat că nu există nicio problemă”.

Colegiul "Gheorghe Şincai" este pe locul 22 în topul celor mai bune licee din ţară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri