Rezultatul dezastruos al trecerii de pietoni 3D din Ploiești, făcută după modelul celei din Buzău

Data publicării:
treceri de pietoni

Modelul trecerii de pietoni cu efect tridimensional, realizată la Buzău de un grup de elevi din cadrul Liceului de Artă „Margareta Sterian”, a fost preluat şi de administraţia locală din Ploieşti. Doar că trecerea din pietoni din Ploiești a costat 5.000 de lei, iar efectul 3D nu există, relatează EuropaFM.

Povestea elevilor care au făcut, gratuit, o trecere de pietoni cu efect 3D în Buzău a făcut înconjurul presei. Ei s-au inspirat după modelul uneia dintr-o localitate din Islanda și au colaborat cu muncitorii de la urbanism, care le-au făcut rost de vopseluri speciale pentru marcaje rutiere.

Autoritățile locale din Ploiești au vrut să preia și ele modelul copiilor din Buzău, așa că au investit 5.000 de lei fără TVA pentru o trecere de pietoni 3D. Doar că rezultatul este unul dezastruos.

Întrebat de ce elevii Liceului de Artă din Ploiești nu vor realiza zebra așa cum s-a întâmplat la Buzău, viceprimarul Ganea a declarat că „Așa ar fi trebuit, dar nu știe ce s-a întâmplat”.

Trecerea de pietoni nu oferă un efect tridimensional decât parțial, dintr-un anumit unghi și de la o distanță foarte mică, sub 3 metri, astfel că șoferii nu au timp să încetinească, acesta fiind defapt scopul final. 

Primarul orașului a declarat că va cere explicații firmei care a executat lucrarea, însă până atunci rămân niște bani cheltuiți degeaba pe un proiect eșuat complet.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri