Video Risc ridicat de explozie lângă Buzău. O cisternă încărcată cu 24 de tone de diluant s-a răsturnat

Data actualizării: Data publicării:
cisterna rasturnata la Buzau
O cisternă încărcată cu 24 de tone de diluant s-a răsturnat. FOTO: Captura Facebook ISU Buzău

Traficul este întrerupt, marţi dimineaţa, pe DN 2, în zona municipiului Buzău, după ce o cisternă încărcată cu 24 de tone de substanţă volatilă s-a răsturnat, fiind risc ridicat de explozie, a informat Infotrafic. 

Potrivit sursei citate, evenimentul s-a produs la intersecţia dintre DN 2 cu DN 1B, la kilometrul 104+700 de metri, în zona municipiului Buzău, după ce o cisternă încărcată cu 24 de tone de substanţă volatilă a intrat în sensul giratoriu şi s-a răsturnat.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Substanța care se scurge din cisternă este diluant White Spirit, puternic volatil și inflamabil.

Șoferul și însoțitorul acestuia au ieșit singuri din cabină, după ce vehiculul s-a răsturnat.  Nu au fost persoane rănite, însă sunt scurgeri pe carosabil, fiind risc ridicat de explozie. 

Traficul rutier este întrerupt pentru a permite intervenţia echipajelor specializate. Pompierii intervin cu 4 echipaje și au cerut sprijinul unui echipaj specializat în situații de risc chimic. Se așteaptă o macara de mare putere, care să repună cisterna pe roți. Încărcătura urmează să fie mutată într-un alt recipient

Circulaţia se desfăşoară dirijat, fiind deviată pe 3 rute ocolitoare.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri