România a depus dosarul pentru relocarea Agenţiei pentru Medicamente la Bucureşti

Data publicării:
medicamente

Guvernul României a depus luni, la Comisia Europeană, dosarul de candidatură pentru relocarea, la Bucureşti, a Agenţiei Europene pentru Medicamente, în contextul retragerii Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord din Uniunea Europeană.

„Depunerea dosarului de candidatură înseamnă un obiectiv atins, în stadiul actual al procedurilor care vizează relocarea sediului Agenţiei Europene a Medicamentului. Am încredere în şansele României de a se califica pentru această selecţie, pentru că dispunem de o expertiză substanţială în sectorul medical. Informaţiile din dosarul de candidatură susţin cu elemente concrete argumentele noastre că România este pregătită să-şi asume o astfel de responsabilitate”, a declarat premierul Mihai Tudose, potrivit Guvernului.

Locaţia propusă  de România se află în zona de nord a Bucureştiului, chiar în spatele staţiei de metrou Pipera. Agenţia Europeană pentru Medicamente ar urma să fie găzduită de o clădire nouă, care va avea o suprafaţă de aproximativ 27.000 de metri pătraţi, cu un centru de conferinţe ce poate găzdui 720 de participanţi şi o excelentă infrastructură IT&C.

Agenţia Europeană pentru Medicamente, una dintre cele mai mari şi importante agenţii europene, îşi are în acest moment sediul la Londra. Este un organism descentralizat al Uniunii Europene, care are ca principală responsabilitate protecţia şi promovarea sănătăţii publice, prin intermediul evaluării şi supravegherii medicamentelor destinate uzului uman.

Comisia Europeană va examina proiectele şi va trimite propria evaluare Secretariatului General al Consiliului până la 15 septembrie 2017, urmând ca hotărârea finală să fie luată în marja Consiliului Afaceri Generale din noiembrie 2017. Decizia ar urma să fie formulată în baza unor runde succesive de vot secret, fiecare stat membru având un număr egal de voturi. Statul membru care va fi selectat pentru găzduirea sediului Agenţiei Europene pentru Medicamente nu va mai putea candida pentru relocarea Autorităţii Bancare Europene.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri