Video România, atinsă de furtuna care a afectat Europa. În Maramureș a plouat cu gheață, a tunat și a fulgerat

Data actualizării: Data publicării:
vlcsnap-2020-02-12-09h09m11s580

România a fost atinsă de furtuna uriașă care a afectat mare parte din Europa. În Mararmureș, județ care s-a aflat două zile sub cod portocaliu de viscol, fenomenul meteo a avut manifestări ciudate. A plouat cu gheață, a tunat și a fulgerat.

Zăpada și viscolul din Maramureș le-au creat probleme nu doar participanților la trafic, ci și drumarilor. Gheața depusă pe carosabil nu a putut fi topită nici cu sare.

Șofer: "Începe să fie destul de rău, avem speranță în drumari."
Reporter: "Ați oprit? Ați întâmpinat probleme?"
Șofer: "Îi drumul foarte rău, îi înghețat pe dedesubt cum se vede, nu poți pune frână, te duci sanie pe el."

Furtuna a lăsat mii de locuințe fără electricitate, iar vântul a spulberat acoperișuri și copaci. Întregul județ a fost lovit de grindină, dar și de alte fenomene atipice, cum ar fi tunetele și fulgerele.

Dan Bucă, purtător de cuvânt Prefectura Maramureș: "S-au remediat deficiențele care erau în sistemul de alimentare cu energie electrică, a rămas doar parțial nealimentată localitatea Fericea, respectiv 145 de consumatori nealimentați la această oră, 15.53."

În zona înaltă de munte, rafalele de vânt au ajuns și la 90 de km pe oră, iar zăpada care s-a depus depășește un metru, în unele locuri.

Ioana Mihalca, jurnalist Digi24: Chiar la intrarea în orașul Cavnic, zăpada ajunge până la genunchi. Ninge încontinuu de o zi și de o noapte și pare că nu se va opri prea curând.

Fenomene meteo asemănătoare au fost și în județele Hunedoara, Satu Mare și Bistrița Năsăud.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri