România va trimite o nouă echipă de intervenție în Turcia. Trei avioane militare pleacă spre zonele afectate de cutremur

Data actualizării: Data publicării:
1 rescued under rubble after 27 hours of 7.7 magnitude Kahramanmaras earthquake
Mii de clădări s-au prăbușit în urma cutremurelor de peste 7,5 grade care au lovit Turcia și Siria. Sursa foto Profimedia Images

România trimite mai multe ajutoare în Turcia, inclusiv o nouă echipă de salvatori și personal medical, pentru a ajuta la salvarea oamenilor afectați de cutremure. O decizie va fi luată în ședința de astăzi a Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Proiectul aflat pe ordinea de zi propune scoaterea din rezervele naționale a unor bunuri.

ACTUALIZARE 11.00 O aeronavă C-17 Globemaster III, din cadrul Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic care operează din Baza Aeriană Papa din Ungaria, precum şi trei aeronave ale Forţelor Aeriene Române execută, miercuri, misiuni aeriene spre Turcia, în sprijinul populaţiei grav afectate de cutremurele produse recent în zonă, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Aeronavele transportă o echipă de salvare RO-USAR, personal medical, materiale şi echipamente de căutare-salvare, precum şi bunuri materiale de strictă necesitate, potrivit Agerpres.

Astfel, o aeronavă C-130 Hercules a plecat spre Turcia în jurul orei 9,30, aeronava C-17 Globemaster III va decola din Baza 90 Transport Aerian din Otopeni în jurul orei 13,00, iar două aeronave C-27J Spartan vor decola în cursul zilei de miercuri.

MApN arată că executarea zborului cu aeronava C-17 Globemaster III a fost solicitată de Ministerul Apărării Naţionale, prin Comandamentul Forţelor Întrunite, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic a NATO.


Este în desfășurare o ședință a CNSU, în care România va decide un nou ajutor de urgență. Vom trimite o nouă echipă de intervenție din cadrul IGSU – personal medical, dar și tehnică de intervenție și căutare, în condițiile în care 6.000 de clădiri s-au prăbușit în urma cutremurului din Turcia.

Acest ajutor va fi făcut cu un transport cu avioane MApN. De asemenea, România trimite apă și conserve.

O altă echipă de salvare, formată din 58 de persoane și câini antrenați în căutări ,a ajuns deja în Turcia și a reușit să salveze doi oameni de sub ruinele unei clădiri prăbușite.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri