Românii ar putea avea din nou acces la activități în baza testului COVID. Cîțu: Dacă nu modifică Parlamentul, o vom face noi

Data publicării:
test covid
Test pentru COVID-19. Foto: Profimedia Images

Românii nevaccinați ar putea vmerge din nou la restaurant sau la cinematograf în baza unui test COVID negativ. Premierul Florin Cîţu spune că există voinţă în Parlament pentru modificarea în acest sens a celei mai recente hotărâri de Guvern, care prevede accesul la mai multe activități este permis doar celor vaccinați și celor care au avut COVID-19.

Acea propunere a venit de la specialişti. Este o propunere pe care au susţinut-o în unanimitate specialiştii. Am vorbit cu fostul ministru Nelu Tătaru. Se pare că există voinţă în Parlamentul României pentru a modifica în acest sens, să se permită şi cu testare. Eu sunt de acord. O voi susţine dacă în Parlamentul României va fi modificată şi se va introduce şi testarea, a spus Cîţu.

Se poate modifica (hotărârea de Guvern, n.r.), au găsit şi o altă variantă. Veţi vedea că se poate face şi în Parlamentul României. Parlamentul sunt sigur că, atunci când vrea, poate să facă lucrurile foarte rapid. Doar am strigat de câteva ori şi, până la urmă, s-au mobilizat şi au trecut şi legea consumatorului vulnerabil. Şi acum sunt sigur că o vor face. Dacă nu o fac ei, bineînţeles că o vom face noi, dar cred că este bine să o facă şi parlamentarii, a adăugat el.

Conform hotărârii de Guverrn adoptate sâmbătă, în localitățile în care incidența depășește 6 la mie, accesul la restaurante, cinematografe, spectacole, săli de fitness și piscine nu mai este permis în baza testului COVID. Vor putea participa la aceste activități doar cei care au schema completă de vaccinare și cei care au avut COVID în ultimele 6 luni.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri