Românii au luat cu asalt pagina de Facebook a Poliției Române

Data actualizării: Data publicării:
politia

Românii au protestat astăzi față de decizia polițiștilor din Capitală de a-i face dosar penal șoferului care circula cu numere de înmatriculare cu mesaje anti-PSD. Protestul a avut loc în jurul orei 14, în faţa sediului Poliţiei Rutiere de pe strada Udrişte din Bucureşti. Pe Facebook, pagina oficială a Poliției Române a primit sute de mesaje critice, dar și evaluări de 1 stea, care au scăzut dramatic ratingul paginii.

Fost șef al Poliției Rutiere, despre cazul șoferului cu mașina înmatriculată în Suedia: Dacă nu ar fi de plâns, ar fi de râs

„O instituție a statului aservită intereselor de partid și cât se poate de dispusă să comită abuzuri la ordin. Rușine!”, „Este greu de înțeles de ce hărțuiți un cetățean cu numere de înmatriculare legale”, „Insituție subjugată politic. Încredere 0”, „Sunteți o instituție care trebuie să își desfășoare activitatea în folosul cetățeniilor, nu a Partidului. Să vă fie rușine!”, „În momentul în care v-ați supus politic nu mai aveți nicio valoare în fața populației” - acestea sunt doar câteva dintre sutele de mesaje furioase lăsate de români, care le-au lăsat și reacția ambasadei Suediei, care spune că mașina are drept de circulație în Uniunea Europeană.

Brigada Rutieră a Capitalei a reţinut, luni, numerele de înmatriculare cu mesaj anti-PSD, după ce au oprit în trafic autoturismul înmatriculat în Suedia. De asemenea, a fost reţinut pemisul de conducere al şoferului, acesta declarând că a înmatriculat maşina în luna aprilie şi că se află în concediu în România, fiind în drum spre litoral. Poliţia Rutieră a deschis dosar penal în acest caz şi susţine că maşina cu numărul de înmatriculare ”M..EPSD” nu are drept de circulaţie în România, invocând o informare transmisă de Biroul Interpol Stockholm, în timp ce Ambasada Suediei la Bucureşti susţine că autoturismul are drept de circulaţie în Uniunea Europeană, dar că posesorul trebuie să deţină documentele oficiale pentru ambele seturi de numere – personalizate şi oficiale. Pe reţelele de socializare se organizează un protest pentru ora 14.00, în faţa sediului Poliţiei Rutiere de pe strada Udrişte din Bucureşti.

”Astăzi, în jurul orei 06.00, un echipaj de poliţie al Brigăzii Rutiere din cadrul D.G.P.M.B., aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza sectorului 3, a depistat în trafic un autoturism, înmatriculat în Suedia, condus de un bărbat, în vârstă de 45 de ani. Conducătorul auto a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere, în vederea declanşării verificărilor procedurale, pentru stabilirea cu exactitate a situaţiei juridice în ceea ce priveşte regimul de înmatriculare şi circulaţie şi a vehiculului pe drumurile publice. În cauză a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de «conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România», faptă prev. şi ped. de art. 334, alin. (4) din Codul Penal”, au anunţat, luni, poliţiştii Brigăzii Rutiere.

Aceştia au reţinut numerele de înmatriculare şi permisul de conducere al şoferului.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri