Românii, deranjați de RO-Alert: "Cine vă dă dreptul să ne alertați?"

Data actualizării: Data publicării:
ro alert

Românii primesc cu reticenţă şi chiar cu indignare sistemul RO-Alert, prin care autorităţile transmit populaţiei alerte de avertizare şi alarmare în situaţii de urgenţă. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, spune că mulţi dintre cei care au primit alerte SMS în timpul testărilor de luna trecută s-au plâns şi chiar au cerut socoteală autorităţilor.

Raed Arafat crede că populaţia încă nu a înţeles cum funcţionează sistemul şi nici beneficiile acestuia. Ro- Alert, sistemul de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă, este în teste în câteva zone din ţară, însă doar pe Android. Din decembrie, acesta va fi funcţional şi pentru telefoanele cu sistem iOS.

Raed Arafat, şeful DSU: Populaţia să înţeleagă rolul acestor alerte. Noi am primit în timpul testărilor şi plângeri. „Cu ce drept ne anunţaţi, unde aţi găsit numărul meu de telefon şi cine vă dă dreptul să ne alertaţi?” Populaţia nu a înţeles că nu trebuie să-i găsim numărul de telefon. Nici nu ne trebuie. Alertele vin imediat celor din zona respectivă. Noi acum avem discuţii cu unii jurişti că sistemul ar fi o vulnerabilitate pentru că dacă alertăm pe cineva şi când fuge îşi rupe piciorul? Cine este responsabil? Dacă ne dă în judecată?

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri