Românii își pot lăsa mesajele pentru Zidul Plângerii printr-un formular online

Data publicării:
Zidul Plângerii in Ierusalim
Zidul are o importanță religioasă pentru musulmani, evrei și creștini, deopotrivă. Foto: Profimedia Images

Ministerul Turismului din Israel invită românii să lase un mesaj online ce va fi mai apoi depus la Zidul Plângerii din Ierusalim. Fie că locuiesc în țară sau în afara țării, românii pot completa un formular electronic. Mesajele trimise vor fi printate și puse în Zid chiar de echipa ministerului, anunță comunicatul citat de Mediafax.

Evenimentul face parte dintr-o campanie organizată de Ministerul Turismului din Israel care își propune să aducă speranță în inimile românilor pe timpul pandemiei de coronavirus, care a împiedicat inclusiv pelerinii creștini să viziteze Țara Sfântă.

Zidul are o importanță religioasă pentru musulmani, evrei și creștini, deopotrivă.

Pentru musulmani, deoarece constituie granița de est a Sanctuarului Nobil al Moscheii Al-Aqsa. Pentru evrei importanța este dată de apropierea de Muntele Templului și de faptul că Piatra de Temelie, cel mai sacru loc din credința evreiască, se află în spatele ei. Pentru creștini importanța Zidului este dată de apropierea de locurile sfinte pentru creștinătate și de Biserica Sfântului Mormânt.

Mesajele vor fi puse în Zidul Plângerii până la finalului anului iar întregul proces va fi filmat.

Israelul continuă să aibă granițele închise, dar semnale pozitive vin din partea autorităților odată cu începerea campaniei naționale de vaccinare.

La Zidul Plângerii vizitele se fac în număr limitat iar credincioșii trebuie să poarte mască de protecție și să respecte distanțarea socială, pentru a evita riscul de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri