Rusia a primit interdicţie de a participa la Jocurile Olimpice din cauza scandalului de dopaj

Data actualizării: Data publicării:
49th FIG Artistic Gymnastics World Championships - Day Eight
FOTO: Laurence Griffiths/Getty Images

Rusia a primit interdicţie de a participa la Jocurile Olimpice de la Tokio şi la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing din 2022, după ce Agenţia Mondială Antidoping a stabilit că oficialii ruşi au manipulat datele de la laboratorul antidoping de la Moscova, relatează The Washington Post.

Comitetul executiv al Agenţiei Mondiale Antidoping a votat, luni, să interzică participarea Rusiei de la Jocurile Olimpice de Vară din Tokio din 2020 şi la Jocurile Olimpice de Iarnă din Beijing din 2022.

După ce a primit o interdicţie şi pentru jocurile de iarnă de la PyeongChang în 2018, Rusia şi agenţia sa antidoping au primit clemenţă în septembrie 2018, dar oficialii ruşi au fost prinşi din nou manipulând datele de la laboratoarele lor antidoping şi încercând să-i păcălească pe investigatorii agenţiei mondiale.

Toată situaţia reprezintă un nou episod din lungul scandal de doping din Rusia care afectează de ceva timp comunitatea sportivă internaţională.

La fel ca în 2018, sportivii ruşi care nu au fost implicaţi în schema de dopaj sponsorizată de statul rus vor putea să participe la competiţii ca neafiliaţi. La PyeongChang, 168 de ruşi au participat ca „Atleţi olimpici din Rusia”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri