Rusia va construi un „sat de migranți” lângă Moscova pentru americanii și canadienii cu mentalitate conservatoare

Data actualizării: Data publicării:
Russia Victory Day Preparations
Imagine ilustrativă cu oameni care se plimbă prin Piața Roșie din Moscova. Foto: Profimedia Images

Autoritățile ruse vor începe anul viitor construcția unui sat în afara Moscovei pentru americanii și canadienii cu mentalitate conservatoare, a informat joi agenția de presă de stat RIA Novosti, citată de The Moscow Times.  

Rusia s-a poziționat de ani de zile ca un bastion al valorilor „tradiționale”, în contrast cu liberalismul occidental, deoarece relațiile sale cu Occidentul s-au deteriorat în urma anexării ilegale a Crimeei în 2014 și a invaziei pe scară largă a Ucrainei în 2022. 

Timur Beslangurov, avocat în domeniul migrației la VISTA Foreign Business Support din Moscova, a susținut că „aproximativ 200 de familii” doresc să emigreze în Rusia din „motive ideologice”.  

„Motivul este propaganda valorilor radicale: astăzi au 70 de genuri și cine știe ce va urma mai departe”, a mai spus Beslangurov, făcând ecoul nemulțumirilor frecvente exprimate și de Vladimir Putin în ceea ce privește libertatea de gen din țările occidentale.  

„Mulți oameni normali emigrează și iau în considerare Rusia, dar se confruntă cu probleme birocratice uriașe legate de legea migrației a Rusiei”, a completat Timur Beslangurov. Acesta a mai precizat că administrația regiunii Moscova a aprobat construcția satului de expați și că aceasta va fi finanțată de familiile relocate. 

Construcția unui sat de migranți pentru americani și canadieni nu a fost încă anunțată public de oficiali.  

Rusia, care este descrisă de organizațiile internaționale drept una dintre cele mai proaste țări pentru expatriați, a cunoscut o scădere majoră a turismului după 24 februarie 2022.  Cu toate acestea, datele Serviciului Federal de Securitate (FSB) spun că s-a înregistrat o creștere a vizitelor legate de turism, muncă, studii și afaceri în Rusia la începutul anului 2023.

Editor : M.D.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri