Video&Foto S-a deschis Centura Slatina, pe Drumul Expres Craiova - Pitești. Cum se circulă pe cei 21 de km de drum de mare viteză

Data publicării:
Centura Slatina pe Drumul Expres Craiova - Pitești.
Centura Slatina pe Drumul Expres Craiova - Pitești. Sursa foto: Asociația Pro Infrastructura / Marius Pătrulescu

Centura orașului Slatina, parte din Drumul Expres 12 Craiova-Pitești, a fost deschisă circulației joi dimineață. Încă 21,35 km de drum de mare viteză se adaugă din acest moment celor 18,5 km pe care se circulă încă din luna aprilie, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

"Cei aproape 40 de km ai primului drum expres din România elimină una dintre cele mai mari probleme de pe ruta Pitești-Craiova, respectiv aglomerația provocată de tranzitarea orașelor Slatina și Balș", precizează Grindeanu. Astfel, prin ocolirea celor două localități se scurtează considerabil timpul de deplasare și crește gradul de siguranță pe acest traseu care asigură legătura rutieră între Muntenia și Oltenia.

Construcția celor aproximativ 40 de km ai Tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești a început în luna septembrie 2019.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Tronsoanele 3 și 4, construite de același antreprenor român, avansează foarte bine, spune ministrul Transporturilor, care adaugă că pe Tronsonul 3 stadiul fizic al lucrărilor a depășit în acest moment 30%, iar activitățile de proiectare pentru Tronsonul 4 sunt avansate.

"Dacă se va continua acest ritm al lucrărilor, circulația pe cei 31,75 de km ai Tronsonului 3 ar putea fi deschisă în 2023), iar pe cei 31,82 km ai Tronsonului 4 se va putea circula în 2024", potrivit ministrului Transporturilor.

Alta este însă situația pe tronsonul 1 (între Centura Nord Craiova și intrarea în Balș), unde antreprenorul italian "are mari întârzieri", potrivit sursei citate.

Centura Slatina pe Drumul Expres Craiova - Pitești. Sursa foto: Asociația Pro Infrastructura / Marius Pătrulescu
Centura Slatina pe Drumul Expres Craiova - Pitești. Sursa foto: Asociația Pro Infrastructura / Marius Pătrulescu

"Stadiul fizic de doar 52% arată că pe acest tronson de 17,7 km nu va putea fi deschisă circulația până la sfârșitul anului, așa cum prevede contractul", afirmă Grindeanu.

Întregul proiect al Drumului Expres Craiova-Pitești, în lungime de peste 120 de km, este finanțat din bani europeni (POIM 2014-2021).

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri