Ş. Nicolae, despre dosarul angajărilor fictive: Nu pleacă de la Dragnea, aşa zisul prejudiciu e acoperit

Data actualizării: Data publicării:
nicolae

Senatorul PSD Şerban Nicolae a făcut un tablou al factorilor care influenţează în mod anormal justiţia din România, făcând referire la percepţia majoritară a oamenilor că justiţia priveşte doar oamenii politici.

Justiţia din România nu mai e văzută ca o instituţie care funcţionează după lege, ci după tot felul de interese şi factori externi. E foarte grav. Încerc să lămuresc oamenii că justiţia nu priveşte doar liderii politici sau politicieni. Toată lumea se uită strict la dosarele politicienilor şi uită că foarte mulţi oameni sunt afectaţi”, a spus Şerban Nicolae, la Digi24.

Întrebat în legătură cu dosarul lui Liviu Dragnea de la Înalta Curte, Şerban Nicolae a spus că preşedintele PSD e singurul demnitar din acest caz cu angajările şi că, în rest, nu sunt oameni cu putere de decizie.

Dosarul nu pleacă de la Dragnea, aşa zisul prejudiciu în care s-a spus că s-au luat bani de la copii, era vorba de salarii care nu ar fi ajuns la copii, tot prejudiciul e acoperit de persoane care ar fi încasat bani necuveniţi de la copii. Fără niciun fel de legătură cu Dragnea”, a spus senatorul PSD.

În legătură cu amânarea acestei cauze până în 20 mai, Şerban Nicolae a refuzat să comenteze pe motiv că „e rost de speculaţii”, dar a spus că trebuie să -şi asume răspunderea cei care decid: „Judecătorii de la CCR şi Înalta Curte sunt liberi să decidă. Nu vreau să explic eu decizii”.

De altfel, el a subliniat că decizia CCR privind abuzul în serviciu „în varianta macovistă-băsistă” declarat neconstituţional s-a dat în 2016, când Liviu Dragnea nu avea dosarul: „Nu era nicio legătură între dosarul lui Liviu Dragnea şi abuzul în serviciu”.

Au fost multe lucruri date înainte ca Dragnea să aibă vreun dosar penal. Ideea că să le ţinem neconstituţionale doar ca să nu se aplice lui Dragnea este profund toxică”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri