Safari prin Delta Dunării

Data publicării:
padurea caraorman info delta

Când vorbim de Deltă, cu toţii ne gândim la lungi plimbări cu barca. Remorca tractorului pare nepotrivită pentru acel loc. Este, totuşi, locul din care turişti admiră, într-un traseu de șase ore, pădurea Caraorman.

După o oră și jumătate cu barca de mare viteză, turiștii ajung la Caraorman. Un loc ce are capacitatea de a-i surprinde tot timpul - chiar şi pe turiştii care l-au mai vizitat. Mijlocul de transport este remorca unui tractor. De aici începe aventura. Safari prin Delta Dunării. Pe traseu, turiştii au ocazia să vadă de aproape animalele sălbatice ale Deltei în toată splendoarea lor

În pădurea Caraorman peisajul e ca în Letea, foarte mulți cai sălbatici care zburdă liberi în zonă. Pădurea Caraorman este plină de surprize și legende. Spre exemplu, în această pădure se găsesc cel mai mulți stejari seculari, dintre care și unul de peste 500 de ani care a fost inclus în patrimoniul UNESCO. Copacul are și o legendă: un tânăr cazac s-a îndrăgostit de o româncă și a furat-o. Apoi s-a luptat cu cei care au venit după fată, dar a pierdut. I-a fost tăiat capul și se spune că stejarul a răsărit din sângele acestuia.

Simon Cuciuc este cel mai priceput ghid din Caraorman. De fapt, este unul dintre cei 250 de oameni care n-au plecat niciodată din locul unde s-au născut.

Am crescut aici. Copilărie frumoasă pe dunele de nisip. În ultima perioadă au început să vină turiști și e mai bine”, a spus ghidul.

Bărbatul duce turiștii să vadă cele mai mari dune de nisip din țară: au șapte metri înălțime.

Safariul din Deltă în remorca unui tractor a fost o surpriză pentru turiști, care nu se așteptau la o astfel de experiență.

„Mergem, mergem, trăim periculos. Și chiar a fost o excursie foarte, foarte frumoasă. Pe lângă vegetație tot ce-am văzut și dune, totul nemaipomenit”, a spus un turist.

„Am văzut și șacali și păuni, cai semi-sălbatici, iar peisajul este mirific și în foarte puține locuri din lume mai găsești natura așa virgină”, a adăugat un alt turist. 

Toată distracția a durat șase ore, iar turul complet a costat mai puțin de 100 de lei de fiecare turist.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri