Sari la conținut

Salarii de până la 8.000 de lei pe posturile scoase la concurs de Primăria Capitalei

Aproape 300 de persoane au aplicat, vineri, în doar două ore de la deschiderea Târgului de Joburi, pentru un loc de muncă în companiile înfiinţate de Primăria Capitalei. Potrivit viceprimarului Aurelian Bădulescu, posturile sunt adresate atât celor cu studii superioare, cât şi muncitorilor necalificaţi, iar salariile pornesc de la 2.000 de lei net şi pot ajunge şi la 8.000 de lei, în cazul funcţiilor de conducere.

Organizatorii târgului au precizat, pentru News.ro, că până la ora 12.00 aproape 300 de oameni au depus CV-uri pentru posturi în companiile municipale, mulţi dintre ei aplicând chiar la mai multe companii.

„Oamenii sunt interesaţi, vedeţi câtă lume a venit la acest eveniment, am discutat cu ei, i-am întrebat de ce vin şi au spus că au încredere în proiectele Capitalei şi vor să lucreze alături de primărie, în companiile municipale, pentru a rezolva împreună proiectele pe care le avem. Pentru că aceste companii nu sunt companii de vândut bomboane, sunt companii care se implică în toate problemele pe care le putem vedea la acest moment în Bucureşti: traficul, semaforizarea, parcarea şi alte segmente de interes”, a susţinut viceprimarul Capitalei, Aurelia Bădulescu.

El a spus că pentru posturile din aceste companii pot aplica atât cei cu studii superioare, cât şi cei cu studii medii sau muncitori necalificaţi.

Viceprimarul a adăugat că salariile pornesc de la 2.000 de lei net pentru un muncitor necalificat, considerând că este un „salariu bun”, pentru că va creşte odată cu performanţa.

„Totul se întâmplă gradual, în funcţie de rezultatele pe care compania le atrage. Dacă vorbim de companii municipale nu înseamnă că vorbim de acele posturi călduţe din primărie, unde fiecare plimbă o hârtie de la stânga la dreapta şi ia un salariu de funcţionar public. Nu că aş avea ceva cu dumnealor. Aici vorbim de oameni aplicaţi, care vor avea alte îndeletniciri şi vor vrea să îşi aducă aportul la ceea ce fac în primărie”, a explicat Bădulescu.

Întrebat despre salariul maxim, viceprimarul a precizat că nu va depăşi salariul viceprimarului.

„Pragul maxim este acela al viceprimarului. Ca în orice entitate, nu poate să depăşească salariul viceprimarului. Eu în acest moment am 8.000 de lei pe lună. Până acum vreo două luni am avut 4.500. Eu cred că 8.000 de lei este un salariu care să mulţumească”, a subliniat el.

Târgul de Joburi are loc în Spaţiul Expoziţional al Institutului Naţional de Statistică, vineri şi sâmbătă, între orele 10.00 şi 18.00, pentru angajarea a peste 2.000 de persoane în cele 22 de societăţi nou înfiinţate de către municipalitate. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, spune că este în căutarea unor "oameni competenţi" - atât cu studii superioare, cât şi cu studii medii.

Pe aceeași temă