Video Salvamar, revoltat pe turiști: Ne-am transformat în babysitter? Luați-vă pastilele!

Data actualizării: Data publicării:
salvamar la interventie
Vasile Borteș, șeful salmarilor din sudul litoralului, a transmis noi avertismente turiștilor care ignoră steagul roșu de pe litoral și intră în apă, punându-și viața în pericol. FOTO: INQUAM PHOTOS George Călin

Vasile Borteș, șeful salmarilor din sudul litoralului, a transmis noi avertismente turiștilor care ignoră steagul roșu de pe litoral și intră în apă, punându-și viața în pericol. El s-a arătat indignat de faptul că oamenii nu au grijă de copii, iar cei mici se pierd pe plajă, sau nu își iau pastilele și leșină.

Vasile Borteș a făcut declarații la Digi24 în contextul în care un bărbat venit luni dimineață pe litoral a ignorat steagul roșu și a intrat în apă, el fiind resuscitat de salvamari.

Borteș a vorbit despre situațiile critice cu care se confruntă salvamarii ale căror sfaturi sunt ignorate de oameni pe plajă.

"Colacul nu e pentru plajă", a atras el atenția, făcând referire la cei care intră în apă și sunt luați de valuri.

"Nu își iau medicamentația, leșină pe plajă.

Părinții sau bunicii să aibă grijă de copii! Ieri ne-am confruntat cu trei cazuri de copii dispăruți. Ne-am transformat în babysitter? Să aibă grijă de copii!

Ce să mai dai sfaturi, când de ani de zile batem monedă - aveți grijă la copii, luați-vă pastilele, stați la umbră, hidratați-vă, nu mai intrați în apă după ce ați mâncat sau băut! Aveți grijă de viața voastră, fiecare viață este foarte importantă.

După cum arată prognoza, s-ar putea să avem o săptămână și jumătate steagul roșu pe litoral. Salvamarii o să fie înnebuniți. Dacă până acum alergau 10 km, cred că azi vor alerga 15 – 20 de km ca să salveze fiecare om care oricum nu are ce căuta în apă dar ei ignoră", a declarat Vasile Borteș.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri