13 pacienți infectați cu varianta Delta, internați la Iași. 4 dintre ei au forme severe ale bolii și sunt la Terapie intensivă

Data publicării:
coronavirus vazut la microscop ilustratie grafica
Foto: Profimedia Images

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf Parascheva” din Iaşi, dr Florin Roşu, a declarat, luni, că a crescut numărul pacienţilor cu COVID-19 care au fost confirmaţi în ultima perioadă cu tulpina Delta a virusului SARS-CoV2, în prezent în unitatea medicală fiind internate 13 persoane infectate cu noua tulpină, patru dintre acestea fiind la terapie intensivă.

Citește și: Varianta Delta ar putea duce în România la un număr mare de decese și spitalizări. INSP: Reimpunerea restricțiilor nu poate fi exclusă

„În ultima perioadă se constată o creştere lentă, dar constantă, a pacienţilor cu COVID-19 pozitiv cu tulpina Delta. În momentul de faţă la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi îngrijim un număr de nouă pacienţi confirmaţi cu acest tip de tulpină cu forme medii, potenţiali de a dezvolta forme severe. În terapia intensivă COVID-19 avem patru pacienţi cu forme severe ale acestei tulpini care necesită îngrijire de specialitate”, a declarat dr Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

El a reluat apelul către populaţie de a se vaccina împotriva COVID-19.

Revin cu îndemnul către populaţie, de a continua vaccinarea. Este singura modalitate de a lupta împotriva pandemiei şi de a trece peste această perioadă”, a mai spus dr Florin Roşu.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri