200 de copii din Voluntari au suferit o toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la grădiniţă

Data actualizării: Data publicării:
farfurie mancare - captura

Aproape 200 de copii şi 19 adulţi din mai multe grădiniţe din Voluntari au suferit o toxiinfecţie alimentară, ieri, după ce au servit masa de prânz, informează Ministerul Sănătăţii. Mâncarea a fost preparată în bucătăria proprie a uneia din unitățile de învățământ din Ilfov, de unde a fost transportată cu mașini frigorifice autorizate, către celelalte unități.

Informaţiile au fost transmise de Direcția de Sănătate Publică Ilfov.

La aproximativ o oră după masa de prânz, mai mulți copii și membri ai personalului au prezentat vărsături și scaune diareice. În total au fost afectați 198 copii și 19 persoane din rândul personalului unităților de învățământ. Precizăm că, în aceste unități erau prezenți, ieri, 540 copii și 134 membri ai personalului.

Mâncarea a fost preparată în bucătăria proprie a uneia din unitățile de învățământ din Ilfov, de unde a fost transportată cu mașini frigorifice autorizate, către celelalte unități.

În cursul serii de ieri, mai mulți copii din aceste unități de învățământ s-au prezentat la spitalele din București (Institutul de Boli Infecțioase “Dr. Matei Balș”, Spitalul de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Victor Babeș”, Spitalul de Copii “Grigore Alexandrescu” , Spitalul “Medlife”, Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului “Alessandrescu-Rusescu”), care au beneficiat de îngrijiri medicale.

Nu a fost necesară internarea și au primit recomandarea de regim igieno-dietetic și tratament simptomatic.

Direcția de Sănătate Publică Ilfov a demarat o anchetă epidemiologică în aceste unități.

În cadrul anchetei au fost recoltate teste de sanitație de la personalul care lucrează în bucătarie și cel care servește masa, precum și de pe suprafetele din bucătării. De asemenea, au fost trimise la laboratorul de analize probe alimentare (care au fost păstrate la frigider) de la masa de prânz. A fost anunțată și Direcția Sanitar-Veterinară Ilfov.

Direcția de Sănătate Publică Ilfov a mai dispus următoarele măsuri:

• efectuarea de exudate nazofaringiene și examene coprobacteriologice la întreg personalul unităților de învățământ;

• realizarea unor dezinfecții în toate unitățile unde au apărut cazuri;

• suspendarea activității în toate unitățile unde s-au înregistrat cazuri, reluarea activității se va face numai cu acordul Direcției de Sănătate Publică Ilfov.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri