Sari la conținut

23 de cazuri de rujeolă în ultima săptămână

În ultima săptămână au fost confirmate 23 de noi cazuri de rujeolă, anunţă Ministerul Sănătăţii. Ceea ce face ca numărul copiilor care s-au îmbolnăvit de la începutul anului să fie de 753. Trei dintre aceştia au murit. Ministerul Sănătăţii spune că majoritatea cazurilor s-au înregistrat în comunităţi în care există un număr mare de copii nevaccinaţi.

In the hospital.

De la începutul anului și până vineri au fost confirmate 753 cazuri de rujeola, cu 23 de cazuri mai multe față de săptămâna trecută, scrie în comunicatul postat pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

Cazuri de rujeolă au fost înregistrate în 22 de județe şi în Bucureşti:

Mureş: 168

Bistriţa: 128

Arad: 131

Cluj: 90

Timiş: 75

Braşov: 32

Suceava: 31

Caraş Severin: 30

Hunedoara: 17

Sălaj: 8

Alba: 5

Iaşi: 5

Bacău: 3

Constanţa: 3

Sibiu: 3

Bucureşti: 3

Dâmboviţa: 2

Neamţ: 2

Olt: 2

Bihor: 1

Dolj: 1

Giurgiu: 1

Harghita: 1

Mehedinţi: 1

Vaslui: 1

Majoritatea cazurilor reprezintă focare în comunitățile cu acoperire vaccinală scăzută, precizează Ministerul Sănătăţii. Astfel, au fost organizate acțiuni de vaccinare a copiilor incomplet vaccinați sau nevaccinați.

Apelul Ministerului Sănătății către părinți este de a respecta calendarul de vaccinare ROR, pentru sănătatea copiilor. În zonele afectate, Institutul Național de Sănătate Publică recomandă vaccinarea copiilor la vârsta de 7 luni cu refacerea vaccinului la vârsta normală de 1 an. De asemenea, Ministerul Sănătăţii anunţă că că există suficiente doze de vaccin.