4.500 de înţepături în fiecare an - atâtea suportă un copil cu diabet tip 1

Data publicării:
senzor diabet

4.500 de înţepături trebuie să suporte, în fiecare an, un copil cu diabet tip 1. Ca să uşureze acest chin, o tânără care se luptă şi ea cu aceeaşi boală a pornit într-o nouă călătorie pe bicicletă, prin toată ţara. Vrea să strângă, din donaţii, bani pentru cumpărarea unor aparate de monitorizare a glicemiei.

Gabriela a fost diagnosticată cu diabet tip 1 acum 16 ani.

Gabriela Airinei - iniţiator proiect: „Viaţa mi s-a schimbat total, pentru că a trebuit să mă împrietenesc cu diabetul, el este alături de mine 24 din 24.”

Asta înseamnă 3.000 de înţepături pe an. Altruistă, tânăra s-a gândit la copiii care suferă de aceeaşi boală. Aşa că, anul trecut, a plecat alături de soţul ei într-o călătorie prin ţară, pe bicicletă. Provocarea a avut un scop caritabil.

Gabriela Airinei - iniţiator proiect "Da, şi eu pot ": „Am vrut să achiziţionăm senzori de monitorizare continuă a glicemiei la copii. Un senzor pe mână, subcutanat, îţi citeşte glicemia din 5 în 5 minute, nu mai e nevoie să înţepăm copilaşul în deget. Un copil are nevoie de 10 înţepături plus acele 4 de insulină”.

După 2.600 de kilometri parcurşi într-o lună, au strâns din donaţii 54.000 de lei, suficienţi pentru zece dispozitive. Cei doi soţi au pornit acum din nou la drum, cu acelaşi obiectiv - să îi ajute pe copiii bolnavi de diabet.

Gabriela Airinei: „Ei mă urmăresc pe Facebook şi abia asteaptă să ajung în oraş la ei. Nu ne gândim la lucrur i negative, poate ne dă o lacrimă, dar de bucurie că ne-am întâlnit”

Cristian Airinei - iniţiator de proiect: „De multe ori ne claxonează şoferii din spate, dar 90 la sută dintre ei ne claxonează ca să ne salute şi să ne încurajeze”.

Peste 3.000 de copii din România suferă de diabet zaharat de tip 1.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri