92 de cadre medicale de la Suceava, infectate. Asistentă: Se introduc cazuri de coronavirus peste pacienți sănătoși încă internați

Data actualizării: Data publicării:
Israeli Laboratory Leads Western World In Blood Testing
FOTO: Getty Images

Au fost confirmate 92 de cazuri de infectare cu coronavirus la personal medical din Spitalul Județean Suceava, iar testările continuă, transmite Federația Sanitas. O asistentă medicală de la această unitate sanitară a povestit pentru Digi24 cât de gravă este situația acolo. Spitalul nu a fost încă dezinfectat și totuși se introduc cazuri de coronavirus peste pacienți sănătoși, care nu au fost încă externați, spune ea.

"Începând cu săptămâna trecută am cerut măști la gospodina care aprovizionează secția mea, mi s-a spus că nu sunt măști. Am stat descoperiți până acum, umblând în spital, unde nu știam cine e infectat și cine nu.

Personalul din urgență nu a fost echipat așa cum trebuie, s-au făcut probabil în ambulatoriu consultații fără echipamente. Dacă eu nu am primit o mască, ce să mai zic de echipamentele de la intrare.

Problema este că, probabil, s-a circulat prin spital neavând echipament de protecție pentru că ni s-a spus că nu sunt măști.

Spitalul nu e carantinat cum se spune.

De ieri până azi dimineață am rămas în spital și mi s-a spus așa: personalul care nu are ce face pentru că se redirecționează toate cazurile la Rădăuți va pleca deocamdată acasă, iar eu a trebuit să rămân să primesc o eventuală urgență care nu putea ajunge la Rădăuți.

Se face dezinfecția peste noi, într-un spital care nu este deocamdată dezinfectat se introduc cazurile de COVID peste cele sănătoase din spital care sunt încă internate și nu au fost încă externate.

Ne infectăm noi, și pacienții, și tot orașul după aceea", a povestit asistenta medicală.

"Aşa cum anticipam, dimensiunea dezastrului o vom avea zilele următoare! Din păcate se înmulţesc cazurile de îmbolnăvire a personalului medical în tot mai multe unităţi sanitare mari, dar cazul de la Suceava rămâne cel mai afectat! Asiguraţi echipamente de protecţie pentru personalul medical! Testaţi cu prioritate personalul din spitale! Organizaţi spitalele adaptat la situaţia actuală!", a transmis Federaţia Sanitas.

Dosar penal in rem, după ce la Spitalul Judeţean Suceava, 52 de cadre medicale s-au infectat cu COVID-19

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri