Coronavirus Italia: Șapte persoane au murit, alte peste 220 de persoane sunt infectate - bilanț oficial

Data actualizării: Data publicării:
24 Febbraio 2020 Milano (Italia) Cronaca Turisti e abitanti nel centro di Milano durante l’emergenza Coronavirus 24 Febbraio 2020 Milan (Italy) News Tourists in the center of Milan during the Coronavirus emergency, Image: 500642262, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Claudio Furlan / LaPresse / Profimedia
Foto: Claudio Furlan / LaPresse / Profimedia

Șapte oameni au murit în Italia, după ce s-au infectat cu coronavirus, au anunțat autoritățile din peninsulă. De asemenea, sunt 224 de cazuri confirmate de infectare cu COVID-19.

Actualizare 21:10: Coronavirusul a mai făcut o victimă în Italia, bilanțul deceselor ajungând la șapte. Este vorba despre o persoană în vârstă de 62 de ani din orașul Castiglione d'Adda, care urma un tratament de dializă, potrivit surselor medicale citate de agenția ANSA.

Actualizare 15:40. O a șasea persoană a murit în Italia, în urma infecției cu Covid-19. Este vorba despre o femeie care locuia în zona Brescia. Numărul celor infectați cu noul coronavirus a ajuns la 224.

Din primele informații, persoanele care au decedat în Italia au vârste cuprinse între 68 și 88 de ani.

Actualizare 13:15. Deocamdată autoritățile nu au dat informații cu privire la cel de-al cincilea deces provocat de coronavirus. Angelo Borrelli, șeful agenției de protecție civilă, a anunțat însă că sunt confirmate 219 cazuri de coronavirus.

Dintre aceste cazuri, cinci sunt decedate și o persoană s-a vindecat.

De asemenea, 91 dintre persoanele infectate se află în carantină la domiciliul lor.

Cea mai afectată regiune este Lombardia – unde s-au înregistrat 167 de cazuri, dintre care patru decese.

Autoritățile austriece vor avea o ședință în cursul zilei, în care vor decide dacă se impune controale la granița cu Italia.


Al patrulea om decedat este un bărbat de 84 de ani, într-un spital din Bergamo.

Cele patru persoane care au murit, în peninsulă, aveau probleme de sănătate atunci când au luat virusul.

Epidemia de COVID-19 s-a extins în 5 regiuni din nordul țării. 149 de persoane sunt internate, după ce s-au infectat cu noul coronavirus. În total numărul celor infectați cu Covid-19, în această țară, s-a extins la peste 200.

Italia a devenit, astfel, cel mai mare focar din Europa. Autoritățile italiene încearcă să limiteze răspândirea bolii. 11 orașe sunt în carantină, catedrala din Milano a fost închisă și carnavalul de la Veneția s-a încheiat mai devreme.

1,8 milioane de italieni și-au anulat vacanțele în lunile următoare.

Cele mai afectate zone sunt Lombardia și Veneto. Nu este o epidemie națională, nu sunt cazuri extinse la nivel național. Tocmai pentru a preveni acest lucru, autoritățile se grăbesc să ia măsuri. Încă de vineri seară au fost impuse restricții. Au fost închise școli, restaurante, baruri, birouri publice, nici trenurile nu mai opresc în localitățile restricționate.

Românii care se întorc din Italia din zonele afectate de coronavirus vor sta 14 zile în carantină

Editor web: C.T.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri