A primit tratament greşit pacientul agresiv de la Spitalul Săpoca? Sorina Pintea: Va stabili Colegiul Medicilor. Ceva s-a întâmplat

Data actualizării: Data publicării:
intrare spital sapoca

Ministrul sănătăţii Sorina Pintea a declarat că membrii Colegiului Medicilor vor face verificări pentru a stabili dacă bărbatul care a omorât cinci persoane la Spitalul Săpoca a primit tratament greşit. "Ceva s-a întâmplat", a spus Pintea.

Întrebată dacă medicii ştiau că bărbatul ar fi urmat tratament pentru epilepsie, aşa cum a susţinut mama lui, Sorina Pintea a răspuns că cei din spital nu au vorbit despre o asemenea afecţiune şi că el nu figura în evidenţele neurologiei.

"Sunt probleme medicale pe care cei de la Colegiul Medicilor le vor cerceta. Dar ceva s-a întâmplat, pentru că de la pacientul cooperant a ajuns să facă ce a făcut", a afirmat ministrul.

În legătură cu acele convulsii pe care pacientul le-a avut între garderobă şi salon, Sorina Pintea a menţionat că asta scrisese medicul în nota explicativă: "Din punct de vedere medical, nu aş dori să mă exprim, dar nu figura în evidenţele neurologiei acest pacient. Mai avusese o internare la Săpoca în noiembrie 2018, tot pe etilism cronic".

Ministrul Sănătăţii a declarat că vor decide membrii Colegiului Medicilor dacă s-au suprapus medicamente cu contraindicaţie în cazul acestui pacient. "Probabil vor chema şi farmacişti. Sunt chestiuni de farmacovigilenţă pe care le vor verifica. Dar ceva s-a întâmplat", a adăugat Sorina Pintea.

Redactare: Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri