Acuzații | Analize făcute peste lista de așteptări unor persoane fără asigurare medicală sau trimitere

Data publicării:
analize teste sange probe shutterstock_583458352
Foto: Shutterstock

Anchetă a Poliţiei la Spitalul de Urgenţă Craiova după ce un angajat a reclamat că de doi ani acolo se fac analize pacienţilor fără asigurare medicală sau trimitere de la medic. Mai mult, bărbatul, avertizor public, se plânge că după sesizare directorul spitalului i-a dat altceva de lucru. Managerul spune însă că lucrurile stau cu totul altfel, şi că omul a fost trecut pe alt post pentru abateri grave.

analize teste sange probe shutterstock_583458352
Foto: Shutterstock

Avertizorul public spune că a fost îndepărtat din laboratorul de analize pentru că reclamat spitalul de urgenţă Craiova pentru fraudă.

Nicolae Radu Mare, avertizor public, angajat Spitalul de Urgenţă Craiova: Numai într-o lună am depistat eu vreo 20 de persoane care au făcut analizele abuziv. Sărindu-se peste lista de aşteptări, se termina plafonul mult mai repede şi, evident, rămâneau bolnavi fără a avea posibilitatea să mai facă analize gratuit.

Şefa laboratorului neagă acuzaţiile. Susţine că angajatului i s-a interzis să folosească sistemul informatic al laboratorului fiind bănuit că a încălcat confidenţialitatea datelor personale.

Prof. dr. Maria Bălăşoiu, medic-şef, Laboratorul de Analize Medicale, spitalul de Urgenţă Craiova: Au fost sustrase buletine de analize medicale ale unor pacienţi care au apărut apoi pe Facebook.

Poliția verifică reclamațiile avertizorului public referitoare la analize

Mădălina Ispas, director de îngrijiri medicale SJCU Craiova: S-a dispus mutarea lui la un alt serviciu, să nu mai vină în contact cu datele personale ale pacienţilor, până la definitivarea anchetei.

Reprezentanţii sindicatului susţin însă că angajatul laboratorului este victima unui abuz.

Ion Cotjman, preşedinte sindicatul UNIMEDICAL Craiova: Fiind avertizor public, conform legii nu poţi să iei împotriva lui nicio altă măsură, indiferent dacă este disciplinară sau nu. Cu atât mai mult schimbarea locului de muncă.

O anchetă a deschis şi poliţia care verifică acum adevărul celor reclamate de avertizorul public.

Cosmin Grădinaru, purtător de cuvânt IPJ Dolj: S-a deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu.

Oamenii legii trebuie să afle şi dacă angajatul laboratorului a făcut într-adevăr publice informaţii medicale despre mai mulţi pacienţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri