Acuzaţii de malpraxis. Medicul ar fi tăiat alt organ, iar pacientul a murit

Data publicării:
intstrumente sala operatie 3

Decizie controversată a conducerii Spitalului din Făgăraş, unde o femeie a murit după o operaţie de fibrom uterin. Familia acuză că medicul ginecolog i-a secţionat canalul care leagă vezica de rinichi şi nici măcar nu şi-a dat seama. Doctorul e urmărit penal pentru ucidere din culpă, însă superiorii lui nici măcar nu au deschis o anchetă, astfel că poate opera în continuare.

Femeia de 49 de ani s-a internat la spitalul din Făgăraş cu un fibrom uterin.

Familia susţine că femeia a fost externată dar a început să se simtă tot mai rău. A ajuns la Spitalul Judeţean din Braşov.

Daniela Neculoiu, manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov: „Pacienta s-a prezentat în serviciul de primiri urgenţe al spitalululi nostru într-o stare gravă. Ocluzie intestinală. S-a intervenit de urgenţă chirurgical, s-a constatat secţiunea ureterului. S-a reimplantat ureterul în vezica urinară. Dar evoluţia pacientei a fost trenantă şi a dus până a urmă la deces”.

Familia femeii a depus plângere împotriva medicului din Făgăraş.

Carmina Reit, prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Brașov: „Se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă şi neglijenţă în serviciu, conform plângerii pe care a depus-o fiul persoanei decedate. A fost astăzi efectuată autopsia şi s-au formulat deocamdată concluziile preliminare.”

Managerul spitalului din Făgăraş susţine că i-a cerut doctorului să-şi ia concediu fără plată până se clarifică situaţia. Pe de altă parte, spitalul nu face încă o anchetă.

Erik Cocchetti, manager al Spitalului Municipal Făgăraş: „Nu am pornit o anchetă în spital, de luni tot încerc să pornesc o anchetă internă în spital şi rog pe doamna doctor să ia un concediu fără plată până se clarifică situaţia. Pentru că este într-o stare în acest moment de stres şi nimeni nu poate garanta că nu poate greşi în starea sa din acest moment de stres. Nicio cale legală nu permite să fac suspendare. Am rugat personal să ia concediu fără plată, în acest moment nu a acceptat şi a zis că se gândeşte."

Dacă va fi găsit vinovat medicul ginecolog îşi poate pierde dreptul de practică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri