Acuzații grave din Belgia. Medic român: E mai ușor să se spele pe mâini

Data actualizării: Data publicării:
ciprian isacu

Acuzaţii grave vin din Belgia de la medicul român care tratează pacientul ars de la Neamț. Ciprian Isacu spune că statul român îi trimite în străinătate pe marii arşi în primul rând pentru a scăpa de responsabilitate.

Medicul Cipriac Isacu, cel care îngrijește românul ars din Neamț, spune că astfel de cazuri grave ar putea fi tratate şi în România, dar trebuie mai multă bunăvoinţă. El spune că, de fapt, e vorba de o grijă de care autorităţile vor să scape în cazul în care un pacient nu ar supravieţui.

Cipriac Isacu: Era o urgenţă absolută şi nu cred că locurile acelea ocupate doar de urgenţe, cel mai uşor îi trimit ori acasă, ori în altă secţie. E uşor, vorba aceea, trebuie şi un pic de bunăvoinţă. E ușor să spui mă spăl pe mâini că dacă se întâmplă ceva îmi sare lumea în cap. Eu continui să cred că sunt capabili la fel să facă, trebuie un pic de bunăvoiță. Din alea 11 paturi de la Bucureşti, putea fi eliberat unul.

De la sfârşitul anului trecut România a rămas şi fără singura bancă de piele, pentru că a fost închisă din cauza condiţiilor impropri în care funcţiona. Adică fără personal şi într un spaţiu foarte mic. Medicul din Belgia spune că o bancă de piele este vitală pentru un centru de mari arşi şi că în aceleaşi condiţii funcţionează şi cea din clinica la care lucrează.

Cipriac Isacu: Banca de piele este vitală pentru orice centru de mari arși, la mine ocupă două birouri de 6 mp, are 2 pe 3 unde e congelatorul. Nu e vorba de piele. Chiar râdeam când au spus că au 7.000 de cmp, e de la un pacient. Nu pot să spună că au tratat 137 de pacienți. Toatea astea două camere dau în sala de kinetoterapie şi după aia e blocul operator. Deci nu e mare, tine de bunăvoinţa.

Colectiv. Un secret bine păstrat: România nu mai are bancă de piele, la trei ani de la tragedie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri