Acuzaţii grave la adresa României vin din Ungaria: „Virusul a fost introdus în spital de cineva”

Data publicării:
microscop_analize

Epidemie de rujeolă şi în Ungaria! La Mako, oraş aflat la 120 de kilometri de Timişoara, mai mulţi angajaţi ai spitalului s-au îmbolnăvit, iar conducerea a decis să închidă unitatea sanitară. Accesul vizitatorilor e interzis şi toate internările sunt sistate. Directorul spitalului spune, chiar, că virusul ar putea proveni din România.

12 angajaţi ai spitalului din Mako s-au îmbolnăvit de rujeolă. Conducerea unităţii sanitare a decis să instituie carantină, iar bolnavii sunt trimişi la alte trei spitale din regiune pentru că aici nu se mai fac internări.

Nici rudele pacienţilor nu au voie să-i viziteze pe cei internaţi.

„Ascultaţi-mă, vă rog! Vorbesc ca de la om la om. Întrebaţi telefonic la Psihiatrie dacă soţia mea mai trăieşte sau a murit”.

„Eu de duminică nu mi-am mai văzut soţia. Acum am venit să mă informez, măcar să întreb dacă a murit sau ce e cu ea”.

Directorul spitalului din Mako spune că virusul ar putea proveni din România.

Kallai Arpad, directorul Spitalului din Mako: „După părerea specialiştilor în boli infecţioase, virusul a fost introdus în spital de cineva. Putem intui că din România, după perioada de incubaţie de 10 zile, că am avut un pacient român pe secţia Ungenţe”.

Ungurii au auzit de epidemia de rujeolă din România, dar, spre deosebire de noi, ei îşi vaccinează copiii.

„Părerea mea este că atunci când eşti la vârsta când poţi să primeşti vaccinul, fără nicio ezitare, el trebuie făcut. Eu cred că este singura soluţie pentru a ne proteja”, afirmă un bărbat.

„Copiii şi nepoţii mei sunt vaccinaţi. Vaccinurile sunt făcute să ne protejeze de diferite boli”, susţine o femeie.

Cazuri de rujeolă au fost şi la Szeged, o altă localitate aflată la graniţa cu România, dar aici nu a fost declarată epidemie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri