Acuzații la Spitalul din Rovinari: „Mi-au încuiat tatăl în salon”. Bărbatul s-a aruncat de la etaj

Data publicării:
spital-rovinari

Anchetă la Spitalul din Rovinari, după ce un pacient care s-a aruncat de la primul etaj a suferit răni grave. Fiul acestuia susţine că tatăl său a recurs la acest gest disperat după ce a fost plimbat o jumătate de zi între două spitale şi apoi încuiat în salon. De cealaltă parte, medicii susţin că bărbatul ar avea probleme psihice.

Bărbatul în vârstă de 60 de ani a ajuns la UPU din Rovinari în vinerea mare. Devenise violent şi familia nu se putea înţelege cu el.

Cătălin Ducan, fiul pacientului: „Nu se putea mişca pe patul de Ambulanţă. Începuse să rămână şi fără oxigen şi ei tot au decis să-l plimbe de la un spital la altul.”

Ionuţ Cocheci, medic: „S-a încercat administrarea sedativului sub formă de picături, pacientul refuzând şi aruncând pe noi paharul cu medicaţia chiar în două rânduri. Nu dorea nimic altceva decât oxigen.”

Atunci, medicii din Rovinari au decis să transfere pacientul în Târgu Jiu. Aici, doctorii l-au internat singur într-un salon chiar vizavi de camera de gardă pentru că era agitat şi îi deranja pe ceilalţi pacienţi. Asta după două încercări eşuate de a-l transfera la Secţia Psihiatrie a spitalului din Târgu Jiu.

Ramona Oprea, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Târgu Jiu: „Întrucât pacientul era agitat, a solicitat două consulturi consecutive la Psihiatrie. I s-a infirmat o patologie psihiatrică şi s-a returnat la spitalul Rovinari.”

Fiul pacientului spune că odată ce tatăl său s-a întors la spitalul din Rovinari, medicii s-au purtat urât cu el şi l-au încuiat într-un salon. Acolo, s-a urcat pe geam şi s-a aruncat de la etaj.

Cătălin Ducan, fiul pacientului: „Tatăl meu mi-a spus că a fost închis cu cheia ca un câine, a strigat după ajutor. Nu i-a dat nimeni o cană cu apă.”

Silviu Butulescu, medic: (De ce s-a aruncat?) Datorită bolii psihice.”

Ficioara Ivănescu, director medical Spitalul Rovinari: „Noi, niciodată nu încuiem.”

Medic: „Nu numai că nu a fost încuiată, dar (uşa, n.r.) a fost deschisă la perete.”

Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj: „Poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Rovinari efectuează cercetări într-un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la determinarea sau înlesnirea sinuciderii.”

Bărbatul a fost transferat marţi în Capitală, la Spitalul Bagdasar Arseni, cu multiple traumatisme.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri