Și Adriana Cotel, propulsată de Darius Vâlcov la șefia CNAS, a fost dată afară

Data actualizării: Data publicării:
adriana cotel

Adriana Cotel, o apopiată a lui Darius Vâlcov, omul de încredere a lui Liviu Dragnea, a fost dată afară de la conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Premierul Viorica Dăncilă a decis revocarea Adrianei Cotel din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, şi membru al Consiliului de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Decizia a fost publicată luni în Monitorul Oficial.

Conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate va fi asigurată de Răzvan Teohari Vulcănescu, vicepreşedinte al CNAS, până la numirea conducătorului instituţiei în condiţiile legii, potrivit unei alte decizii a prim-ministrului.

Cotel (35 de ani) fusese numită în funcție de de premierul Viorica Dăncilă în ianuarie 2019. Anterior, aceasta a condus Agenţia Naţională a Medicamentului.

O altă apropiată a lui Darius Vâlcov, Mihaela Triculescu, șefa ANAF, a fost demisă luni de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Darius Vâlcov a demisionat luni din funcţia de consilier pe probleme economice al premierului.

Vâlcov este un apropiat al fostului preşedinte PSD, Liviu Dragnea. Un personaj cu putere de decizie la nivelul Guvernului, deşi a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani de închisoare, într-un dosar de corupţie. Şi mai are un dosar la DIICOT. El este considerat „creierul” măsurilor legisative importante din guvernarea PSD, începând cu programul de guvernare și mergând până la controversata OUG 114 și legea salarizării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri