Afecțiuni urologice tratate prin chirurgie robotică la Spitalul Clinic Sanador

Data actualizării: Data publicării:
Dr. Gingu - chir robotica (main) Articol susținut de SANADOR
Spitalul Clinic Sanador: Intervenție urologică realizată cu ajutorul robotului Da Vinci Xi

Spitalul Clinic Sanador și-a lărgit gama de intervenții prin chirurgie robotică, oferindu-le pacienților și acces la intervenții urologice complexe, realizate de medici cu o bogată experiență în chirurgia minim invazivă. Principalele indicații chirurgicale robotice în Urologie includ nefrectomiile parțiale sau totale și prostatectomiile radicale. Intervențiile sunt conduse, de la consola sistemului robotic da Vinci Xi, cel mai performant disponibil în acest moment în lume, de Conf. Dr. Constantin Gîngu, medic primar Urologie cu competențe în chirurgia laparoscopică și robotică.

Tratamentul tumorilor renale poate fi foarte complex, în funcție de extensia tumorală. Pentru tumorile limitate la nivel renal, se realizează nefrectomii parțiale, cu excizia tumorii cu margine de siguranță oncologică urmată de reconstrucția rinichiului prin sutura cu precizie a căilor urinare, a elementelor vasculare intrarenale și a parenchimului renal, proceduri facilitate de performanțele tehnice ale sistemului robotic. Pentru tumorile mai avansate, este nevoie de înlăturarea completă a rinichiului (nefrectomie radicală), intervenție realizată, de asemenea, cu siguranță sporită și cu evitarea unor incizii întinse, cu recuperare rapidă. Sistemul robotic ne permite inclusiv realizarea cu precizie a limfodisecției și a suturilor vasculare. În prostatectomia radicală pentru cancerul de prostată, chirurgia robotică ne oferă avantajul de a mări până la de zece ori câmpul operator, astfel încât gesturile operatorii sunt mai precise, facilitând anastomoza căii urinare și, foarte important, prezervarea sfincterului uretral și a bandeletelor neurovasculare, când tumorile sunt localizate la nivel prostatic. Astfel, se asigură recuperarea funcțională mai bună a continenței și a potenței”, a explicat Conf. Dr. Constantin Gîngu.

Dr. Constatin Gîngu
Conf. Dr. Constantin Gîngu

Robotul da Vinci Xi, una dintre achizițiile tehnologice de înaltă performanță aflate în portofoliul Spitalului Clinic Sanador, aduce beneficii importante și pacienților care necesită intervenții urologice reconstructive – pieloplastii, reimplantări uretero-vezicale.

Intervențiile robotice în urologie se adaugă celor de chirurgie generală, deja disponibile la Spitalul Clinic Sanador: rezecții de colon, rezecții de rect, chirurgie bariatrică, tratamentul herniilor inghinale și ventrale, gastrectomii, tratamentul herniilor hiatale și al bolii de reflux gastroesofagian, cura acalaziei, chirurgia pancreasului, chirurgia splinei.

Citește mai mult despre chirurgia urologică robotică de la Spitalul Clinic Sanador.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri