Ai nevoie de medic? Apelează la o consultație medicală online!

Data actualizării: Data publicării:
poza principala Articol susținut de Regina Maria

Starea de urgență care tocmai s-a prelungit cu încă o luna vine la pachet cu o serie de schimbări pe care va trebui să le facem în obiceiurile noastre zilnice. Un lucru este cert: în toată această perioadă nu putem să putem pe pauză grija pe care o avem față de sănătate, în mod obișnuit.

În acest context, clinicile medicale private sunt pregătite să preia urgențele medicale și să ofere asistență medicală pacienților cu probleme care nu pot fi amânate: pacienții oncologici, gravidele, intervențiile de urgență. Pentru situațiile medicale uzuale, pentru controale de rutină sau chiar și pentru consultațiile regulate în cazul pacienților diagnosticați sau aflați sub tratament, clinicile medicale pun la dispoziție serviciul de consultație online.

Clinica Virtuală Regina Maria este cea mai la îndemână soluție atunci când vrei să obții rapid un sfat de încredere de la un medic specialist. Gândită ca o soluție rapidă și flexibilă de adaptare la noile condiții de izolare impuse de către autorități, platforma s-a dovedit a fi extrem de ușor de utilizat atât de către pacienții care aveau abonament în cadrul Rețelei de Sănătate Regina Maria cât și de pacienți noi care au găsit ușor medicii de care aveau nevoie.

Ce este o clinică virtuală? Câți medici sunt disponibili?

O clinică virtuală este un serviciu de consultații la distanță care presupune o întâlnire online, prin video streaming, cu medicul de care ai nevoie. Totul funcționează exact ca în cadrul unei consultații normale, în parametrii selectați de pacient: oră, specialitate, medic.

Consultația online durează exact cât o consultație normală, adică 20 minute.

UTIL: Poți trimite în timp real analize, poze, investigații anterioare chiar în timpul consultației. Daca investigațiile au fost făcute în cadrul Rețelei de Sănătate Regina Maria, medicul le poate accesa cu ușurință în dosarul medical al pacientului. De asemenea, consultațiile online sunt urmate de un raport medical complet - exact ca în cadrul unei consultații obișnuite, care conține, după caz, și indicații de tratament acceptate în farmacii pentru procurarea rețetelor prescrise. Raportul este salvat în dosarul medical, asigurând astfel continuitatea urmăririi medicale.

 

Când e bine să apelezi la o consultație medicală virtuală?

  1. Când ai un diagnostic stabilit și ai nevoie de urmărirea medicală a problemei. Pot fi boli cronice (artrită, boli respiratorii, cancer, diabet, hepatita B/C, leucemii, boli endocrine, scleroză multiplă, epilepsie, boala Parkinson, boala cronică de rinichi) sau pur si simplu diagnostice mai ușoare cum ar fi: boli de nutriție – intoleranțe alimentare, afecțiuni dermatologice, ORL etc

  2. Când ai o problemă nouă de sănătate și ai nevoie de un consult: poate fi o eczemă, stări de amețeală, puls crescut, cefalee, probleme ginecologice, cistită etc

  3. Când nu te simți bine, nu poți fii sigur pe problemă și ai nevoie de o opinie medicală: stări de insomnie, anxietate, ușoare stare de depresie, astenie, anemie etc

  4. Când medicamentele cu care erai obișnuit nu își mai fac efectul: boli gastro-intestinale (balonare, gastrită, indigestie, probleme biliare), răceli ușoare, imunitate scăzută.

Cum funcționează?

Clinica Virtuală Regina Maria poate fi accesată atât din browserul calculatorului, cât și din aplicația mobilă.

Pasul 1: te loghezi în „Contul meu”

Pasul 2: alegi din calendar data, specialitatea medicala și apoi medicul și intervalul orar dorit.

Pasul 3: programarea este confirmată și îți apare în calendar.

Până la momentul programării, este important să descarci gratuit aplicația Microsoft Teams, cea în care se va desfășura efectiv consultația virtuală.

Consultația va începe în data și la ora stabilite, iar participarea se va face prin apăsarea butonului „join”.

În cadrul Clinicii Virtuale Regina Maria sunt înscriși peste 450 de medici, din 36 de specialități precum medicină internă, gastroenterologie, ORL, endocrinologie, pediatrie, dermatologie, psihologie pediatrică și consiliere nutriție. În plus, avantajul actual este că de oriunde ai fi, din orice oraș mai mare sau mai mic, ai acum acces la medici din toată țara – București, Cluj, Timișoara – distanțele acum au dispărut și îți poți alege orice medic îți dorești pentru consultația ta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Un aligator a adormit sub un avion al Forțelor Aeriene din Florida. Momentul când reptila este evacuată de pe...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...