Al 17-lea bebeluș cu suspiciune de stafilococ auriu ajunge la spital

Data actualizării: Data publicării:
bebelus-spital

Alți trei bebeluşi au fost duși la Spitalul Grigore Alexandrescu din București, în ultimele 12 de ore, cu suspiciunea de infecţie cu stafilococ auriu. Şi aceștia s-au născut la Maternitatea Giuleşti. Astfel, numărul total al cazurilor cu probleme ajunge la 17, dintre care 12 au fost confirmate deja de medici.

Actualizare 14:15. Alți doi bebeluși au fost transportați la Spitalul „Grigore Alexandrescu” cu suspiciunea de infecție cu stafilococ auriu. Și acestora li se fac teste pentru confirmarea diagonosticului. În prezent sunt nouă copii internați la acest spital.

Părinții sunt convinși că bebelușii au luat această bacterie din spital, însă reprezentanții maternității Giulești au spus că nu este posibil.


Bebelușul a fost adus miercuri seară de părinți la Spitalul Grigore Alexandrescu, iar primul diagnostic pus de medici a fost de stafilococie cutanată, adică are o erupție la nivelul pielii.

Copilul a fost supus mai multor analize pentru a se vedea dacă este infectat cu stafilococ auriu, la fel ca ceilalți copii care au ajuns la Spitalul „Grigore Alexandrescu” în ultimele zile.

Acest bebeluș este al 15-lea suspectat că este infectat cu stafilococ auriu. Pentru 12 dintre ei diagnosticul a fost confirmat.

Toţi copiii s-au născut la maternitatea Giuleşti şi au fost trataţi la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Primăria Capitalei şi Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Panait Sârbu” precizează că, în prezent, la unitatea medicală se desfăşoară o anchetă epidemiologică.

Ministrul Sănătăţii şi-a trimis inspectorii să verifice toate maternităţile din Capitală, în urma informațiilor apărute în presă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri