Alertă de TBC la grădiniță. Doi copii au fost internați după ce educatoarea a fost diagnosticată cu TBC

Data actualizării: Data publicării:
copii gradinita

Mai mulţi copii de grupa mică de la Grădiniţa cu Program normal din Bucşani, judeţul Dâmboviţa, sunt suspectaţi de tuberculoză, după ce la sfârşitul anului trecut educatoarea lor a fost diagnosticată cu această boală şi internată într-un sanatoriu de boli pulmonare, scrie News.ro.

Doi copii sunt deja internaţi, iar alţi doi au fost trimişi la medic pentru teste suplimentare.  

Potrivit unei informări făcute publice luni de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Dâmboviţa, educatoarea de la Grădiniţa din Bucşani a fost diagnosticată cu TBC în 22 decembrie 2017, iar în prezent este internată la Sanatoriul pentru Boli Pulmonare de la Moroieni.

În cazul educatoarei boala a recidivat. Astfel, ea a fost diagnosticată în urmă cu mai mulţi ani, însă după ce a prezentat documente medicale care atestau că s-a tratat şi a fost declarată vindecată, femeia a revenit în învăţământ la 1 mai 2011, medicii confirmând că îşi poate relua activitatea la vechiul loc de muncă, menţionează IŞJ Dâmboviţa.

După ce a fost din nou diagnosticată cu TBC, autorităţile au declanşat o anchetă , iar toţi cei 25 de copii de la grupa mică de care se ocupa femeia au fost supuşi testelor medicale.

Doi dintre preşcolari au fost declaraţi suspecţi în perioada 9-10 ianuarie 2018.

”Au fost trimişi la cabinetul TBC Târgovişte, de unde, fără a fi diagnosticaţi definitiv cu TBC, au fost trimişi pentru investigaţii suplimentare la un spital din Bucureşti. Copiii sunt internaţi în prezent, fiind demarate procedurile medicale în acest caz”, se arată în comunicatul Inspectoratului Şcolar.

Alţi doi copii au fost trimişi vineri, 12 ianuarie, către Secţia TBC Târgovişte, urmând ca în cazul lor să fie cunoscută situaţia în perioada următoare precizează sursa citată.  

Direcţia de SănătatePublică Dâmboviţa a dispus lucrări de dezinfecţie în clădirea care funcţionează grădiniţa şi care este separată de celelelte clădiri ale şcolii din comuna Bucşani. Activităţile de curăţenie şi dezinfecţie s-au încheiat săptămâna trecută.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri