Alertă la Spitalul de Urgenţă Vaslui. Doi bebeluși născuți prematur, infectați cu un virus necunoscut

Data actualizării: Data publicării:
nou-nascut bebelus spital generic shutterstock_631261640
Foto: Shutterstock

Este alertă la Spitalul de Urgenţă Vaslui! Doi bebeluşi care s-au născut prematur s-au infectat cu un virus necunoscut, cel mai probabil luat din unitatea medicală.

Mai multe mămici internate la Spitalul Judetean de Urgență Vaslui au reclamat că, în ultimele zile, mai mulți bebeluși s-ar fi îmbolnăvit din cauza unui virus din unitatea medicală.

Doi bebeluși au prezentat simptome de intoleranță digestivă și vărsături. Este vorba de un bebeluș dintr-o pereche de gemeni și de un alt bebeluș, din altă pereche de gemeni. Amândoi erau hrăniți printr-o sondă nazogastrică cu lapte matern.

Medicii au făcut mai multe analize, fiind luate probe din comportiment, de pe sânii și mâinile mamelor și de la cadrele medicale care au intrat în contact cu bebelușii.  Rezultatele probelor vor fi aflate la începutul săptămânii viitoare. Atunci se va afla dacă este vorba despre o infecție nosocomială. 

În luna iulie, o pacientă de la Spitalul de Urgență Vaslui a luat clostridium.

Ana Rinder, managerul Spitalului de Urgență Vaslui, a declarat pentru Digi24 că cei doi bebeluși născuți în luna august au avut marți „manifestări specificice unor tulburări digestive, vărsături și intoleranță la mâncare”.

Copiii sunt bine, echilibrați, nu sunt în pericol, nu mai prezintă tulburări digestive și sunt hrăniți din nou cu lapte matern”, a precizat ea.

Eduard Popică, prefectul județului Vaslui, a declarat că Spitalul Județean de Urgență Vaslui „este renovat acum câțiva ani, e la standardele cele mai înalte din România, arată exemplar”

Se vor lua măsuri, se vor analiza factorii. Măsuri de igienizare se vor lua, dacă se vor impune”, a subliniat el.

Redactor web: George Costiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri