Alexandru Rafila, atac la Nelu Tătaru: A pierdut controlul, nu a înțeles un lucru de bază

Data actualizării: Data publicării:
alexandru rafila si nelu tataru intr-o conferinta de presa
Alexandru Rafila și Nelu Tătaru.

Alexandru Rafila, propunerea PSD pentru funcția de premier l-a atacat pe Nelu Tătaru la Digi24. Medicul spune că ministrul a pierdut controlul în ce privește pandemia, pentru că nu a înțeles un lucru de bază, și anume că trebuia să întărească sistemul de sănătate. În plus, Rafila a subliniat faptul că România „a ajuns la platou și numărul testărilor, în loc să crească, a început să scadă”.

Alexandru Rafila: În ultimele două luni, Guvernul liberal a pierdut controlul în ce privește pandemia. Sistemul de îngrijire a pacienților, secțiile ATI, spitalele COVID, sunt suprasolicitate. Colegi de-ai mei din țară au arătat că evoluția cazurilor nu e favorabilă.

Am ajuns la platou și numărul testărilor, în loc să crească, a început să scadă. Și lucrul ăsta a dus la scăderea numărului de cazuri raportate.

Eu cu Tătaru am interacționat puțin în ultimele 6 luni. El nu a înțeles un lucru de bază: ca să poți să controlezi lucrurile, trebuie să întărești sistemul de sănătate publică, ca să întrerupi transmiterea. Și lucrul ăsta, din păcate, nu s-a întâmplat în România.

Comisia tehnică nu s-a întrunit de 3 luni de zile.

Ministrul nu trebuie să meargă în vizite de lucru, ci să pună în funcțiune un mecanism care să ducă la rezolvarea acestor probleme.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri