Ancheta de la Târgu Jiu îi lasă pe bolnavii de cancer fără medici

Data publicării:
spitalul judetean de urgenta targu jiu

Ancheta de la Spitalul Judeţean Târgu Jiu îi lasă pe bolnavii de cancer fără medici. Doi doctori şi cinci asistente, care au fost puşi sub control judiciar, au intrat în concediu, aşa că secţia a rămas cu un singur medic. Procurorii acuză cadrele medicale că au inventat pacienţi pentru a pune mâna pe banii de tratament de la stat.

Două sute de pacienţi vin lunar la secţia de oncologie a spitalului din Târgu Jiu. Până acum, de ei se ocupau trei medici. Doi dintre ei au fost însă plasaţi în control judiciar şi au intrat în concediu de odihnă. Pentru că au rămas cu un singur medic, şefii spitalului au fost nevoiţi să găsescă urgent o soluţie.

Tiberiu Tătaru, directorul Spitalului Judeţean Târgu Jiu: „Avem un medic rezident ultimul an care era la Craiova. Îşi desfășoară activitatea acum la Spitalul Județean Târgu Jiu. Astfel am putut rezolva problema din punct de vedere al medicilor. Linia de gardă este acoperită întrucât Oncologia face gardă comună cu o altă secţie.”

Cinci din cele nouă asistente sunt vizate de anchetă. Problema e că judecătorii le au interzis să vorbească una cu cealaltă.

Soluția pe care a găsit o conducerea spitalului pentru ca asistentele să poată veni totuşi la serviciu a fost să le programeze pe ture, în aşa fel încât să nu se întâlnească și să nu vorbească.

Cele șapte cadre medicale sunt acuzate că au inventat bolnavi de cancer pentru a obține bani de la Casa de Asigurări. Ar fi încasat astfel ilegal 400.000 de lei, mai spun anchetatorii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri