Angajaţii grupului Digi | RCS & RDS donează din nou sânge

Data publicării:
donare sange

Angajaţii grupului Digi | RCS & RDS donează din nou sânge. E a doua campanie de acest fel pe care o demarăm, iar momentul ales nu e întâmplător. Cea mai mare criză de sânge se înregistrează, de obicei, în perioada sărbătorilor.

România e pe ultimele locuri din Europa la donarea de sânge. Angajații Digi | RCS & RDS vor să contribuie la creșterea numărului de donatori, pentru că în spitale sunt mulți pacienți care au nevoie de sânge.

Angajată Digi: Sunt donator constant. Am 26 de donări până acum, azi ar fi a 27-a. E un gest de simț civic pe care noi toți ar trebui să-l facem.

Angajată Digi: N-am mai făcut asta, dar m-am decis să o fac, pentru că în România e o lipsă totală a donatorilor, drept urmare lipsa sângelui din spitale.

În cadrul campaniei din vară, Digi donează viață, au donat sânge peste 500 de angajați ai grupului Digi | RCS & RDS. De această dată, vor dona sânge alte câteva sute de persoane. Sângele e un tratament care nu are înlocuitor, așa că, fără donatori, mulți pacienți nu ar mai fi în viață.

Zilnic, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Capitală se prezintă aproximativ 150 de donatori. Dintre aceștia, doar 100 sunt eligibili, spun medicii.

Adela Cârstea, medic primar CTS București: Spitalele au nevoie constant de sânge, de aceea trebuie să fie o prezentare la donare regulată. Donarea e importantă. Are multiple beneficii. Cei care donează constant, bărbații de 5 ori pe an și femeile de 3-4 ori, sunt benefice pentru că se fac multiple componente de sânge. Pacienții care au diverse boli le trebuie masa trombocitară, iar celor cu anemii grave, plasmă, masă eritrocitară. Acest lucru se poate realiza doar dacă donezi constant sânge. Tinerii sunt promotorii donării de sânge și vor evita bolile cronice în viitorul apropiat.

Rata de donare în Romania e de doar 2%, iar Centrul de Transfuzie Sanguină București trebuie să asigure stocuri de sânge pentru toate spitalele din oraș.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri