Aproape 4 milioane de persoane vaccinate în România. Un medic de familie dintr-o comună din Botoșani a organizat singur un minimaraton

Data actualizării: Data publicării:
Un bărbat cu masca de protectie si camasa in carourieste vaccinat impotriva COVID-19
Vaccinare împotriva COVID-19. Foto: GettyImages

România se apropie de 4 milioane de persoane vaccinate, iar peste 1.400 de medici de familie au primit vaccinuri anti-COVID-19 în cabinetele lor, a anunțat marți medicul Valeriu Gheorghiță. El a menționat acțiunea unui medic de familie dintr-o comună din Botoșani care a organizat singur un minimaraton și timp de trei zile a vaccinat 180 de persoane.

Sunt 1.403 medici de familie care au recepționat vaccinuri anti-COVID, a declarat Gheorghiță.

"Un medic de familie din Botoșani a organizat un minimaraton de vaccinare cu vaccin de la Pfizer și a reușit să vaccineze în trei zile succesiv 180 persoane în comuna Răchiți. Mi s-a părut un demers extraordinar, cu sprijinul DSP Botoșani", a spus Valeriu Gheorghiță.

Topul celor 5 județe după vaccinarea la medicii de familie în mediul urban cuprinde Timiș, Dâmbovița, Călărași, București și Dolj. Topul celor 5 județe după vaccinarea la medicii de familie în mediul rural include Călărași, Dâmbovița, Timiș, Dolj și Bihor

În ceea ce privește vaccinarea în cabinetele medicilor de familie, 56% a vizat vaccinarea în cabinete din mediul rural și 44% în cele din urban.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri