Avertismentul medicilor în plin val 4: Fără tratamente de pe internet, preventiv sau după simptome. Singura soluție e vaccinarea

Data actualizării: Data publicării:
Un medic scrie o rețetă.
Un medic scrie într-un registru medical. Foto: GettyImages

În plin val 4, medicii fac o recomandare suplimentară celor care găsesc potrivit să folosească așa numitele tratamente „preventive” anti-covid. Apelul este clar: oamenii să ia medicamente doar la recomandarea unui specialist și numai în caz de nevoie, în funcție de simptome.

Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie: Am văzut că circulă niște zeci de liste cu medicamente, cu niște doze uriașe. Personal, am avut o pacientă care a venit să o tratez pentru că a primit de la salvare un tartament cu antibiotice.

Doze duble pe zece zile, pur și simplu a venit cocșată de dureri de stomac pentru că nu tolera medicamentele și care nu aveau nicio legătura cu boala în sine.

Nu putem să luăm medicamente decât la recomandarea medicului.

Nicio vitamină, niciun spray dat în nas, nicio spălătură, sau alte pastile nu pot preveni această boală. Singura soluție de a nu o face sau de a face forme ușoare este vaccinarea. În rest tot ceea ce circulă nu este adecvat.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri