Bătrână umilită la Spitalul Judeţean din Ploiești: „Este o boschetăriţă şi se va ocupa de ea când şi dacă o sa aibă timp”

Data actualizării: Data publicării:
batrana'

Spitalul Județean de Urgență din Ploiești se află în centrul unui nou scandal, după ce medicii de la Unitatea de Primiri Urgență ar fi refuzat să îi acorde îngrijiri unei bătrâne aduse cu Ambulanța. Cazul a fost mediatizat pe Facebook, de către o femeie care susține că fost martoră la întreaga scenă.

batrana'
Foto: Facebook/Ilie.Luiza

”31 martie. Spitalul Judeţean Ploieşti, Centru primiri urgenţe. O bătrână adusă cu ambulanţa şi lăsată în sala de aşteptare. Orele trec fără ca personalul medical să-i acorde atenţie. Cineva îi dă o banană bătrânei, apoi nişte tineri îi aduc o sticlă cu apă minerală şi un pahar de plastic şi o ajută să bea (trei pahare de apă a băut, săraca). Opinia publică se face simţită, iar asistenta de la triaj cheamă o infirmieră să o ducă în sală.

Ajutată de doi tineri, o aşază pe bătrâna care abia se ţinea pe picioare într-un căruţ şi merge în serviciul de urgenţă. În sala de aşteptare, lumea răsuflă uşurată. După cinci ore, bătrânica este băgată în seamă. Dar minunea a ţinut 10 minute, după care bătrâna este scoasă din nou în sala de aşteptare, iar medicul de la urgenţe, un bătrânel cu păr alb, îi atrage atenţia asistentei de la triaj să nu îl mai deranjeze, căci bătrâna „este o boschetăriţă şi se va ocupa de ea când şi dacă o sa aibă timp”.

S-a făcut linişte, nimeni nu a mai îndrăznit să comenteze, poate din teamă că vom fi consideraţi boschetari şi alungaţi din serviciul UPU Ploieşti de gardienii care ne urmareau fiecare mişcare”, a scris Ilie Luiza pe rețeaua de socializare.

Potrivit Adevărul, managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești a declarat că nu poate, deocamdată, să facă declarații pe marginea acestui caz, întrucât nu au fost făcute toate verificările.

”Deocamdată nu am numele pacientului şi nici nu ştiu exact ce s-a întâmplat acolo. Medicul de gardă este cel care decide dacă un pacient trebuie sau nu internat. O să verificăm cine a fost de gardă în ziua respectivă şi încercăm să identificăm pacientul. Dacă se confirm ceea ce s-a scris pe Facebook, pot spune că atitudinea este de sancţionat. Dar trebuie să vorbim cu toţi protagoniştii”, a declarat Marius Nicolescu managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri