Bilanțul actualizat al deceselor de gripă: 67 de persoane

Data actualizării: Data publicării:
femeie purtand masca de protectie antimicrobiana
Foto: Guliver/Getty Images

Numărul total al persoanelor care au murit din cauza gripei în acest sezon a ajuns la 67, vineri fiind confirmate patru decese, din care trei în judeţul Prahova şi unul în Timiş, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

gripa tratament_shutterstock_650188465
FOTO: Shutterstock

ACTUALIZARE. Potrivit CNSCBT, un bărbat în vârstă de 45 de ani, din judeţul Prahova, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, a murit joi, iar o femeie de 50 de ani, din judeţul Timiş, confirmata cu virus gripal tip A, subtip H3, a murit în 29 ianuarie.

Un alt deces s-a înregistrat, vineri, în Prahova, fiind vorba de un bărbat în vârstă de 40 de ani, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1) pdm09.

Toate cele trei persoane aveau condiţii medicale preexistente, dar nu erau vaccinate anti-gripal.

Vineri la prânz, specialiştii CNSCBT anunţau că un bărbat de 51 de ani din judeţul Prahova, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal, a murit vineri.

Astfel, numărul total al deceselor cauzate de gripă în acest sezon a ajuns la 67.


Știre inițială:

Încă o persoană a murit vineri din cauza gripei, numărul deceselor ajungând la 64, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ultima persoană decedată din cauza gripei este un bărbat de 51 de ani, din judeţul Prahova, confirmat cu virus gripal A. El avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinat.

În România a fost declarată oficial epidemia de gripă în data de 30 ianuarie. Sezonul gripal 2018-2019 a debutat mai devreme comparativ cu precedentul, motiv pentru care în România se înregistrează până la această dată mult mai multe decese comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

În sezonul gripal trecut au murit 125 de persoane în România.

Citiți și: 

Epidemie de gripă în România. Imagini incredibile cu „igiena” din școli

S. Pintea: Spitalele nu raportează cazurile de gripă. Un judeţ cu 4 decese nu a raportat niciun caz

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri