Bilanțul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 63

Data actualizării: Data publicării:
pacient spital boala gripa
FOTO: Shutterstock

Bilanțul deceselor confirmate ca fiind cauzate de gripă a ajuns, joi, la 63. Cinci cazuri au fost confirmate în 31 ianuarie.

pacient spital boala gripa
Încă trei decese din cauza gripei au fost confirmate în dimineața zilei de 31 ianuarie 2019 FOTO: Shutterstock

ACTUALIZARE. Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 63, anunță Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. Au fost confirmate încă două decese - un bărbat de 57 de ani din Bucureşti, confirmat cu virus gripal tip A, şi un alt bărbat (46 de ani) din Argeş, cu virus gripal tip A. Ambii sufereau și de alte boli şi nu erau vaccinaţi antigripal.


În Iași este vorba despre un bărbat în vârstă de 60 de ani, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiții medicale preexistente și antecedente vaccinale necunoscute.
Acesta a murit chiar joi.

Un alt bărbat, în vârstă de 43 de ani, din jud.Vrancea, a fost confirmat cu virus gripal tip A, în curs de subtipare, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinat antigripal. Data decesului: 25 ianuarie.

Cea de-a treia victimă este un bărbat în vârstă de 56 de ani, din jud.Hunedoara, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, fără condiții medicale preexistente și nevaccinat antigripal. Acesta a murit la 26 ianuarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri